Lezárult a szavazás

2020.07.28. 16:29

Filmes dokik az egyetemi könyvtárban

Dr. House is képzeletbeli patrónusa lesz az Élettudományi Könyvtár újonnan kialakított tanulószobái egyikének.

Hugh Laurie poses with the award for Best Actor in a Television Series-Drama 15 January 2007 at the 64th Annual Golden Globe Awards in Beverly Hills, California. AFP PHOTO/GABRIEL BOUYS (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)

Fotó: AFP

Lezárult a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár online szavazása, amelyre csaknem ezer voks érkezett.

Az elmúlt hetekben hallgatók és oktatók bevonásával szervezett közösségi felületein „bajnokságot” a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK). A felhasználók és követők híres filmes, vagy televíziós orvoskarakterekre szavazhattak. A legtöbb voksot szerző doktorok hamarosan az Élettudományi Könyvtár új tanulószobáinak kreatív díszítésében köszönnek vissza.

A többfordulós internetes szavazás július 24-én zárult le. Csaknem ezer szavazat érkezett és mintegy tízezer embert ért el a közösségi felületeken szervezett akció, amelynek eredményeként az új tanév kezdetére a sorozatokban nagy népszerűségnek örvendő Dr. House, Dr. Elliot Reid, Dr. Cristina Yang és Dr. Bones, valamint a Marvel-filmek világából ismert Dr. Strange lesznek a tanulószobák képzeletbeli patrónusai.

– Hamarosan megkezdődik – a voksolás eredményeit figyelembe véve – a dizájn kialakítása, így a szeptemberi tanévkezdésre már megújult, vidám helyiségek várják az Élettudományi Könyvtár látogatóit – nyilatkozta az egyetemi portálnak Bácsó Bettina, a DEENK kommunikációs osztályának operatív vezetője.

Az újonnan kialakított öt termet a filmes figurák fotói, poszterei és az egyes szereplőkre jellemző tárgyak díszítik majd. A munkálatok költségeit saját forrásból finanszírozza az egyetemi könyvtár.

Borítókép: Hugh Laurie 2007-ben Golden Globe-ot nyert House megformálásáért a legjobb színész kategóriában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában