a padlás

2020.07.13. 14:27

A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon mutatják be a legendás musicalt

A padlás igazi családi kikapcsolódást ígér, amely ezúttal a Csokonai Színház produkciójában kerül színpadra.

Fotó: Máthé András-archív

A Kossuth-díjas Presser Gábor, a Prima Primissima-díjas Sztevanovity Dusán és Horváth Péter legendás, szívmelengető családi musicaljének titokzatos alakjai Debrecenben először merészkednek valóban „ég és föld” közé, azaz a Nagyerdei Szabadtéri Színpad deszkáira július 29-én szerdán 20 órától – írja a Csokonai Színház. Az előadás ikonikus musicalként él a mai 40-es 50-es generáció fejében, átélhető, megható zene és fordulatos történet a gyermekeiknek, sőt a nagyszülőknek is, hisz már Mamókától is tudjuk: „mit ér egy nagymama unokák nélkül.”

Fotó: Máthé András-archív

A padlás egy titokzatos hely, ahol mindenki keres valamit, valakit: a Rádiós a világmindenség hangjait és lényeit kutatja szuper-számítógépével, Mamóka társaságra vágyik, Süni szerelemre, a rendőrök egy veszélyes bűnözőt üldöznek, a szellemek pedig több évszázada bolyonganak Révészt keresve, akitől végső megnyugvásukat remélik. Váratlan találkozások és fordulatok kuszálják össze a szereplők életét, a Padláson pillanatok alatt hatalmas felfordulás lesz, hogy aztán a végén megtörténjen a csoda: a mese győz, a láthatatlan láthatóvá válik, a szellemek elköltözhetnek az „örök szépek bolygójára”, Rádiós pedig szerelemre lobban Süni iránt.

A padlás Sztevanovity Dusán meséjéből született, Presser Gábor zenéjével, s minden idők legsikeresebb magyar zenés játékává vált az 1988. január 29-es vígszínházi ősbemutató óta. Visky Andrej, a debreceni előadás rendezője munkájában azt szerette volna megmutatni, hogy mennyire törékenyek a láthatatlan értékek: a szeretet, a szerelem, az emberségesség, a fantáziánk szabadsága. A padláson, a köztes helyen, felcsendülnek majd az oly jól ismert dalok, az Örökre szépek, a Fényév távolság és a Szilvásgombóc. A Rádiós szerepét alakító Kránicz Richárd szabadidejében más műfajban, a Dream of Imsomnia nevű metálzenekarban mutatja meg énektudását, de amikor kiderült, hogy a Csokonai Színház műsorra tűzi A padlást, reménykedett, hogy szerepelhet majd a produkcióban. „Tipikusan olyan előadás, ami kell az ember lelkének, akár nézőként, akár színészként, nem véletlenül szerepel a plakáton, hogy 0-99 éves korig. A fordulatos történet, a zenék és felejthetetlen karakterek minden korosztálynak igazi szórakozást nyújtanak. Színészként igazi jutalomjáték. És ne feledjük, ez egy magyar musical, ízig-vérig a miénk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában