péntek esti program

2020.05.25. 20:20

Díjnyertes előadással kedveskedik közösségi oldalán a Csokonai Színház

Újabb előadás, a Három nővér videofelvételét teszi közzé Facebook-oldalán május 29-én 19 órakor a Csokonai Színház.

Fotó: Csokonai Színház

A nagy sikerű produkció két évvel ezelőtt három díjjal tért haza a 18. Pécsi Országos Színházi Találkozóról – emlékeztet közleményében a színház. A Három nővér Irináját alakító Szakács Hajnalka lett a legjobb harminc év alatti női színész, Kozma Andrást, aki a debreceni színház kérésére újrafordította a Csehov-darabot, a legjobb dramaturgnak választották, míg a legjobb színpadi mozgásért és térhasználatért adományozott díjat a társulat kapta.

Ilja Bocsarnikovsz szerint minden korszak képes megteremteni a saját Három nővér értelmezését: „Az én generációm valószínűleg másképpen veti fel ezt a kérdést, mint ahogy ezt a múlt század elején tették, de ugyanúgy az élet értelmére keressük a választ, megpróbáljuk megfogalmazni a jövőbe vetett reményünket, de más emberek, más Natasák, más »három nővérek« szemszögéből, akik mindig saját »Moszkvájukat« keresik. Újra és újra átéljük azt a helyzetet, hogy az »új« ember kiszorítja a »régit«, ahogy Natasa is kiszorítja a nővéreket, de most különösen nagy a veszély, hogy nem csak generációváltás történik, hanem az ember lelki, szellemi állapotában történik alapvető változás. Az ember nem szoríthatja ki magából az embert.”

Az előadás pénteken 19 órától látható a színház Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában