vették az akadályt

2020.03.09. 14:24

Ismét erősen kezdtek a piruettesek

A Piruett Tánc Stúdió több mint 50 táncosa lépett színpadra Üllőn.

Fotó: Simonyi Kitti Magánarchívuma

Legutóbb a Pulában megrendezett világbajnokságon szerzett öt világbajnoki címről számolhatott be a sikeres debreceni csapat, a közelmúltban viszont már Üllőn mérettették meg magukat a Nemzetközi Táncszövetség Magyarországi Fiókszervezete/International Dance Federation Magyar Bajnokságon. Az idei szezon első versenye egyben kvalifikáció is volt a 2020-as világbajnokságra. A debreceni Piruett Tánc Stúdió ötvenkét táncossal utazott a Pest megyei városba, ahol show-tánc kategóriában, youth junior és felnőtt korosztályban összesen tizennégy versenykoreográfiát mutattak be a lányok.

Simonyi Kitty, a Piruett Tánc Stúdió nívódíjas vezetője a Naplónak elmondta, az országos megmérettetést három arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárták a cívisvárosi tehetségek. A medálok mellett pedig négy 4., egy 5., egy 7. és egy 10. helyet is kitáncoltak maguknak a lányok. A youth formáció emellett a legötletesebb koreográfiáért járó elismerést is megkapta: egyesületi különdíjban részesült Búzakalászok elnevezésű táncuk, melynek koreográfiáját Simonyi Kitty álmodta meg. A táncstúdió vezetője kifejtette, meglepetésként érte őket a többszörös siker, mivel korosztályváltást követően most először mérettették meg magukat a 9–11 éves tehetségek az új kategóriában, ahol a 13 évesekkel indultak együtt.

Lelkileg is készültek

– A rengeteg gyakorlás mellett elsősorban lelkileg próbáltuk felkészíteni a versenyzőket. A legfontosabb, hogy a legtöbbet adják bele a versenyprodukcióba, a többi pedig már a zsűrin múlik. Szintén nehezítette a piruettes lányok dolgát, hogy a késő esti órákban került rájuk sor, így már eleve fáradtan versenyeztek. Mindezek ellenére elégedetten zártuk az üllői versenyt – fogalmazott a koreográfus, majd hozzátette, a siker Kiss Nikoletta, Madarász András és Tőke László munkájának is köszönhető, ugyanis ők voltak a felkészítő pedagógusok akrobatikából és balettból.

A Piruett Tánc Stúdió tehetségei már a következő megmérettetésre készülnek, mely március 14-én lesz Debrecenben, a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség Országos Bajnokságán.

SzD

Növekvő tendenciában

Az egyesület 2007-ben alakult, Biharkeresztesről indult, később Berettyóújfaluban is iskolát nyitottak, ezután következett Debrecen. A Piruett legkisebb tanítványa két és fél éves, a legnagyobb pedig már egyetemre jár. A vidéki intézményekkel összesen kétszázötvenen táncolnak a stúdiónál. Hobbi- és versenycsoportok is vannak, az egyesülethez jelentkezők klasszikus balettet tanulnak akrobatikus gimnasztikával kiegészítve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában