programajánló

2020.02.20. 19:30

A napsütés mellett már csak a jó zene kell!

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Debrecenben és környékén? Íme néhány remek program a következő néhány napra!

Fotó: Kovács Péter

Február 21., péntek

19 óra: Kaktus

Helyszín: Incognito Club

Pécs egyik legígéretesebb bandája, a huszonévesekből álló Kaktus már évek óta meghatározó tényezője nemcsak a Baranya megyei város, hanem Budapest koncertéletének is. A hatfős csapat a jazztől az indie rockon át a post rockos, pszichedelikus műfajokig terjedő skálán valódi stíluskohóként üzemel. A 2016-os, Long Play című albumuk után 2018-ban, majd tavaly is kiadtak egy igen jó kritikai visszhangot kapó nagylemezt, gazdag zenei termésből fognak tehát válogatni történetük első debreceni koncertjén.

Sokat hallunk a különleges pécsi könnyűzenei életről, számos országosan ismert bandát köszönhetünk a városnak, tavaly még dokumentumfilm is készült Pécsi szál címmel arról, hogy hogyan lett a déli központ a magyar zene fellegvára. Két autentikus pécsi szervezővel, Gellai Gergővel, a város lelkével (Pécsi Est Café, Made in Pécs, Amper Klub, TiTiTá, PEN stb.) és Tóth Barbival (30Y stáb, Zenélő Egyetem, Hangfoglaló Program) próbáljuk felfejteni, hogyan és miért alakultak a dolgok Pécsett úgy, ahogy, továbbá a jövő kérdéseire is választ keresünk, például van-e olyan körülmény, fejlemény, melyben Debrecen Pécs előtt jár – olvasható a Facebookon.

20 óra: For Ever Sabbath & Signal Motorock a Kaptárban, vendég a BBB

Helyszín: Kaptár Club

Debreceni zenekarok rockestjét rendezik a Kaptárban. Este 8 órától az első BBB – Botfül Billy Band-fellépésnek lehet tanúja a közönség a debreceni Rocksuli rockszínház tagozatos diákjai és a tanár bácsi, Perjés Péter előadásában: öt dal szerepel a kínálatban, koncertváltozatban.

Az esten lesznek hallhatók először Debrecenben csaknem 1,5 órán keresztül a Black Sabbath számai. Előadja a For Ever Black Sabbath Tribute. A 2020-ban alakult debreceni zenekar tagjai: Dudás Attila (dob), Dudás János (gitár), Csordás László (basszus). Mindhárom előadó több mint negyven éve áll a közönség szolgálatában.

Az est további részében a szintén debreceni Signal Motorock zenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt. Saját számaik mellett hallható lesz még többek közt a P. Mobil, a P. Pox, a Dinamit, Hobo&Bill, a Piramis, a Beatrice, a Skorpió zenekarok legjobb szerzeményei is. A Signal Motorock tagjai: Gergely Miklós (gitár, ének), Dobó Norber (gitár, ének), Sólyom Imre (basszusgitár), Tóth György (dobok)

20 óra: Chrome RT- és Zenith Clone-koncert

Helyszín: Roncsbár

A Chrome RT zenekar 2004 áprilisában alakult. Jelenlegi tagok: Kovács Attila (ének), Kenyeres Mirtinke (billentyű), Dobi Bálint (szólógitár), Dobi Attila (basszusgitár), Gém Péter (dobok). A zenekarban a kezdetektől szinte sorsszerűek voltak a tagcserék, de bátran vágtak neki a rock ’n’ roll rögös útjának – olvasható a banda honlapján. Mint írják, első demójuk a „Hova szállnak a repülők?” címmel jelent meg, amelynek a címadó dalára videóklipet is készítettek. 2007-ben elkészült első lemezük, a „Rázós dolgok”, mely demószintű maradt. 2007-ig számos fesztiválon, motorostalálkozón, nagyszínpadokon játszottak. 2007-ben elindultak egy nemzetközi tehetségkutató versenyen (Abádszalók), ahol II. helyezést értek el, az I. Ecseri Rock Fesztiválon pedig az egyetlen vidéki zenekarként sikerült dobogós helyezést elérniük, és megkapták a Hard zenekar elismerését. Meghívást kaptak az Irigy Hónaljmirigy elé a karcagi városi sportcsarnokba, az Edda után Kunmadarasra. Voltak az EFOTT-on, a Campus Fesztiválon, s Füzesgyarmaton a Lord előtt. 2008 júniusában egyetlen rockzenekarként léptek fel Nyírbátorban a X. Rhythm & Blues és Motoros Fesztiválon, ahol meghívást kaptak 2009 májusára Lengyelországba, egy rockfesztiválra, valamint Finnországba. 2010 márciusában megjelent a „Világnak szívében” mely rövid időn belül aranylemez lett. A zenei újságok pozitív kritikája és a közönség biztatása adott további lendületet a zenekarnak és 2012 júniusában elkészült újabb lemezük, a „Tövis”. Alakulásuk óta hitvallásuk: „A név kötelez! A Chrome fényes, tiszta, kemény és időtálló.”

21 óra: Jankai Béla és barátai

Helyszín: Rock Café (Hajdúszoboszló)

Február 22., szombat

19 óra: Lóci játszik – Rózsa utca, lemezbemutató

Helyszín: Roncsbár

A Lóci játszik zenekar harmadik albumának lemezbemutató koncertje.

20 óra: Retró Party a ’80-as és a ’90-es évek slágereivel

Helyszín: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár (Hajdúszoboszló)

Napjainkban a retró olyan visszatérő zenei műfaj, amire nemcsak az adott korban élők emlékeznek szívesen, hanem a mostani generáció is egyre gyakrabban táncol, és énekli a korszak legnagyobb slágereit. A lemezeket pörgeti: Ábrányi Miki. Sztárvendég: Club 54 zenekar.

20.30: Santa Muerte-, ByPass Of Anger-koncert

Helyszín: Rock Café (Hajdúszoboszló)

Igazi dögös rock ’n’ roll a Santa Muerte előadásában, és modern metal a ByPass Of Angerrel egy este.

21 óra: Hendrix Underground Experience

Helyszín: Incognito Club

Jimi Hendrix zenéjét a jazz, a blues és a rock határán improvizálva, modern felfogásban teremti újjá Várnai Dániel (gitár, ének), Winterverber Csaba (basszusgitár) és Baló István (dob).

22.30: Leviathan w/ Martin Books

Helyszín: Hall

Az underground partysorozaton fellép: Martin Books, Daniel Nike, Steve Judge, Dj Németi, Dave Colorado, Rick Sawyer, Marko Crown.

Február 23., vasárnap

11 óra: Jumping Matt & Hs Combo

Helyszín: Kossuth tér

Február 26., szerda

22 óra: Yamina

Helyszín: Hall

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában