operett

2020.01.04. 15:25

Dolhai Attila dedikálni és énekelni érkezett a cívisvárosba

Délelőtt összepróbálták, délután felvették a most megjelent lemezt.

Fotó: Matey István

Az esti Főnix csarnokbeli fellépése előtt a TKK könyvesboltban dedikálta a napokban megjelent, Muzsikus lelkek című CD-lemezét Dolhai Attila musical- és operetténekes. A dedikálás szünetében beszélgettünk a Jászai-díjas művésszel.

Fotó: Matey István

- Kisvárdai születésű vagyok, így kicsi koromban sokat voltam Debrecenben a szüleimmel. Első ide kötődő emlékem az állatkerthez kapcsolódik. A gyermekkorom után jó sokáig nem jártam a városban, majd immár előadóként a Rómeó és Júliával léptünk fel itt. A Főnix Csarnokban több ezer ember előtt játszottuk kétszer-háromszor. Azóta folyamatosan járunk Debrecenbe, például adventi koncertre a Nagytemplomba, a Kölcsey Központba önálló operett fellépésekre. Ma este pedig ismét az újévi operettgála következik. Remélem ez hagyomány marad. Annak is örülök, hogy a musicalt és az operettet ilyen színvonalon tudjuk tolmácsolni a debreceni közönségnek – osztotta meg velünk az énekes.

Igényesség a műfaj iránt

A művész elmondta, az új CD-lemezén a számára legkedvesebb tíz dal található. A múlt év őszén annyi színházi feladata akadt, hogy az is kétséges volt, egyáltalán elkészül-e a lemez.

Fotó: Matey István

- Aztán sikerült időt szakítani rá, a zenekarnak volt egy szabadnapja, és azt céloztuk meg. Ráadásul az az egy nap úgy oszlott meg, hogy volt egy próba délelőtt, majd utána nekiálltunk és rögzítettük a lemezt. Egy teljes szimfonikus zenekar vett részt a felvételen. Az operettben egyébként egy minőségi, az igényesség felé mutató változás ment végbe. Ma már sok helyen fölvállalják az operett műfaját, az operett része a magyar identitástudatnak. Bárhová elmegyek fellépni, és a musical dalok közé becsempészek egy operettet, biztosan annak van a legnagyobb sikere.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában