Szórakozás

2019.12.05. 17:30

Olvasszuk fel a jeget a tüzes koncertekkel!

Végre itt a hétvége, amikor kifújhatjuk magunkat a heti robotolás után, s talán van időnk egy kis szórakozásra is.

Fotó: Bátori Gábor

Megannyi koncert és buli vár ránk nemcsak Debrecenben, de megyeszerte.

December 5., csütörtök

19.00: Halmos Béla Klub: Erdőfű zenekar koncert és táncház – Nagyerdei Víztorony

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre.

Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményezés célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt. A zenei társulás ars poeticája elmélyült szakmai tudást és specifikus hangszerismeretet igényel egy-egy tájegység zenei hagyományaira nézve, ezért fontos szempont, hogy az Erdőfű tagjai külön-külön is kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában.

Előadásuk lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében. A műsoraikban előkerülő hangszerek – hegedű, kontra és brácsa, nagybőgő, cselló, ütőgardon – rendkívül változatos megszólalást eredményeznek, amely énekkel és tánccal egészül ki.

December 6., péntek

20.00: Paszti 50 Születésnapi buli – Rock Café (Hajdúszoboszló)

Ünnepeljük együtt Asztalos Attila „Paszti” ötvenedik születésnapját, aki az elmúlt huszonnyolc évben olyan zenekarok frontembere volt, mint a Project, a Phaidon, a Trident vagy a Benzin.

20.00: Died by Johnny, majd 21 órától meglepetésvendégek

20.00: Kovács Zoli & Kovács Tomi Gitárest – Incognito Club

Kovács Zoli Kokónak, a Smith Rock Family gitárosának és fiának, Kovács Tominak, a Kovács Tamás Band gitárosának a közös gitárduója várja mindazokat, akik szeretik a virtuóz, dallamos gitárzenét különleges előadásban, kiváló gitár- és énektudással megspékelve!

20.00: Mörk – Nagyerdei Víztorony

Best of Mörk Reloaded néhány újdonsült szonikus ízbombával várható a jelenből – azaz új jamek és dalötletek. Vendégük pedig a Nunki Bay Starship lesz.

A Mörk zenekar stílusáról így nyilatkoztak a tagok: „A stílusunkat stand-up jazznek és filozofikus popnak szoktuk mondani, a dalok abszurd szerkezete, egymáshoz való viszonyuk és a szövegek mondanivalója miatt. Amúgy sokat merítünk a jazz harmóniavilágából, a hiphopból, imádjuk a wonkyt, a rockot, Bálint néha bejátszik egy-két reggae basszusfillt, és emellett teret hagyunk egymásnak az improvizálásra is. Egyszóval kicsit összetett, amit játszunk, de próbáljuk mindig érthetőbbé tenni, hogy mit akarunk üzenni az embereknek.”

 

December 7., szombat

19.00: Rockmikulás –Ifjúsági Ház, Debrecen

Az esten fellép a Buggz Bunny, a Felszólító Mód és a Túloldal zenekar.

Mint arról már korábban írtunk, a populárisabb rockzenét játszó Buggz Bunny zenekar idén ünnepli fennállásának 16. évfordulóját. A banda életében voltak nagyobb szünetek, 2017-ben – a koncertszegény időszakot követően – viszont hamvaiból feltámadt az együttes, s azóta megyeszerte lép színpadra, és készteti táncra a bulizni vágyókat.

A Felszólító Mód debre­ceni, dallamos-üvöltős metálzenét játszó zenekar. Mint az a hivatalos Facebook-oldalukon olvasható, 2015 decemberében alakultak a cívisvárosban, majd – ahogy az lenni szokott – több tagcsere után forrt ki belőlük az, akik mára lettek. Céljuk egy kis színt vinni (lehetőleg vérvöröset) a szürke hétköznapokba, és alkalomról alkalomra porrá zúzni a színpadot.

19.00: Junkies 25 – Roncsbár

25 éves lett a Junkies zenekar. A júniusi, nagy sikerű, Budapesten tartott jubileumi buli és a sűrű nyári koncertszezon után országos turnéra indul a formáció. A repertoár igazi „best of” lesz, itt-ott megspékelve egy-egy ritkasággal. Vendég a Tortuga.

A Junkies zenekar 1994-es alapítása óta igen nagy utat járt be, és gyakorlatilag egész idő alatt aktív maradt. A megalakulás után elért gyors budapesti klubsikerek hatására a zenekar 1995 decemberében jelentette meg első lemezét, amely meghozta az országos ismertséget is. Az igazi áttörésre azonban az 1997 nyarán megjelent Nihil albumig kellett várni, amit már a multinacionális Warner Records gondozott. A lemezmegjelenést követő 3 hónapos turné a Tankcsapda vendégeként országos népszerűséget hozott a zenekarnak. 12 nagylemez, önálló Petőfi Csarnok-koncertek, Sziget Nagyszínpad, aranylemez, telt házas Barba Negra és megannyi koncert szegélyezi az utat, amit a zenekar bejárt az elmúlt 25 évben.

19.30: Ørdøg, Pit Of Saron, Kabinláz – Rock Café (Hajdúszoboszló)

Az Ørdøg zenekar 2014-ben alakult a Superbutt klasszikus felállásának tagjaiból. Az első nagylemez, a Tíz fekete dal 2014 decemberében jelent meg, és a következő évben a Hang-Súly Metal Awards szakmai szavazáson a legjobb debütáló lemez, a Kettőnégy közönségszavazáson pedig az év albuma címet nyerte el.

20.30: Rögtön Jövök / New Finger – Kaptár Klub

A New Finger még nem járt a cívisvárosban, de tudják, hogy fontos az első benyomás, ezért minden tőlük telhetőt meg fognak tenni! Első körben a régi Finger-klasszikusokkal kedveskednek a közönségnek, majd a nemrég megjelent második stúdióalbumukat, a „De most komolyan” című lemezt veszik elő, amelyet a koncertre látogatók hallhatnak először élőben.

21.00: Malaga Quintet – Incognito Club

23.00: Base Attack – Club Base

A Base Attack következő állomásán Budai varázsol technót a Base-be! A buli házigazdái: Németi & Stephen

December 8., vasárnap

19.00: Ismerős Arcok – Nyerges 50 születésnapi koncert – Lovarda

Az Ismerős Arcok zenekar 2019-ben lett 20 éves. A zenekar még egy kerek évfordulót ünnepel ebben az évben: frontembere, Nyerges Attila idén ünnepli az 50. születésnapját. Ennek a dupla évfordulónak az apropóján látogat el a zenekar Debrecenbe, a Lovardába.

20.00: Abrøs Live – Incognito Club

December 11., szerda

19.00: A Rocksuli ének és gitár tanszaki koncertje – Ifjúsági Ház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában