advent

2019.11.30. 11:20

Hatodjára készült hatgyertyás koszorú Hajdúnánáson

A fellobbanó lángok negyven napon át emlékeztetnek a közelgő karácsonyra.

Adventi koszorúkat készítettek az idén már hatodik alkalommal Hajdúnánáson Szaplonczay Gergely atya szervezésével, hat gyertyából. A görögkatolikus egyházban hathetes időszak előzi meg a karácsonyt, így náluk már november közepétől ég az adventi koszorú első gyertyája.

Ezen a szokáson már a hajdúnánásiak sem lepődnek meg, hiszen évről évre minden korosztály képviselteti magát a koszorúkészítésen. A hitoktatók szorgosan segédkeztek a munkálatokban, közben meleg teával és pogácsával kínálták és élénkítették az alkotásban elfáradtakat.

Invitálás

A jó hangulatról Gergely atya gondoskodott, kedves beszélgetéseivel és a háttérben megszólaló halk zenével. A koszorúk elkészültekor Gergely atya megköszönte a közös munkálkodást és a részvételt, majd a közelebbi és távolabbi eseményekről, terveiről tájékoztatta a híveket, invitálva őket ezen alkalmakra, és további aktivitásukra számítva bátorította őket a későbbi együtt munkálkodásra is. Megáldotta és megszentelte az elkészült koszorúkat, valamint az egybegyűltekre is jutott bőven egy kis szenteltvíz.

Kaskötő Jánosné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában