örömzene

2019.10.11. 16:12

Jubileum a Roncsban

Az elmúlt 30 évről beszélgettünk Ölveti Lászlóval.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

„Hiszek magamban, ez a legfontosabb. 2020 meghozza az új Ölveti-albumot. A 30 éves jubileumi buli örömzenélés lesz”

– fogalmazott Ölveti László a Napló kérdésére.

Nem kis időt hagyott maga mögött az Ölveti Blues Band (ÖBB). A hullámhegyekkel, hullámvölgyekkel szabdalt éveket egy jubileumi koncerttel szeretnék megünnepelni, mely az elmúlt 30 év keresztmetszete lesz.

– Azt tudom ígérni, hogy jó hangulat lesz. Játszunk a lemezeinkről, lesznek vokalista lányok, zenél Sonia és a Blues and Roll és a debreceni Trouble Time is. Szép számú közönségre számítunk, Pércsi Sanyi nagyon sokat dolgozik a szervezésen – árulta el.

Jól érzi magát

De mit gondol Ölveti az elmúlt évekről? Az énekes úgy véli, többoldalú a válasz. Sokszor érzi azt, hogy nem volt értelme, hogy nem találja a helyét. Máskor elönti a boldogság érzése, hisz nagyot alkotott, jó abban, amit csinál, sikerült valami. Alapvetően azonban pozitív embernek tartja magát, és látva a csillogást a szemében, el is hihetjük, amikor azt mondja, most tényleg sínen van. Párjával, aki hisz benne, és akinek rengeteg mindent köszönhet – mondta – a tavalyi X-Faktor idején ismerkedtek meg, és december óta együtt is élnek Budapesten.

Abban az életszakaszban van, amikor van ideje önmagára és a zenekarára is, ebből pedig képes építkezni.

„Énekesnek születtem, csak több időbe telt, hogy rátaláljak az utamra”

– tette hozzá.

A frontember decemberben tölti be az 55. születésnapját, és úgy gondolja, ez az a kor, amikor már illő egy megfelelő egzisztencia megléte. Érzi, hogy most nyílt meg előtte egy út, egy pálya, ezzel együtt pedig rengeteg lehetőség. – Sok embernek már mögötte van, lezárult. Nekem meg kinyílt. Későn értem be. Most van egy jó kapcsolatom, a zenekar működik – összegezte.

Pozitívan a jövőbe

A blues debreceni nagykövetének tehetségkutatós szereplése nem feltétlenül hozta meg a várva várt sikert a zenekar életében, azonban koncertjeik szép számmal akadtak idén is. Ölveti szerint a blues amúgy is egy mostoha műfaj. A műsort egy nagyon jó önismereti tréningnek élte meg, ami megmutatta, hogy ha igazán küzd valamiért, akkor azt el is érheti.

Úgy nyilatkozott, a múltjukból élnek. Abból, amit megírt már az alapfelállás az első 10-20 évben. – Boros György adta meg a fő irányt, de ő beteg lett. Nehéz erről beszélni – vallotta meg.

A jövő felé lelkesen tekint. Meg akar újulni, szöveget írni, mert hiszi, hogy megvan benne a szövegírói véna. Szeretne tökéletesen beszélni angolul, országos áttörést a zenekarral, profi lenni, a zenével foglalkozni, ezeket pedig elsősorban Magyarországon képzeli el.

Az énekes szerint a zenekarban van egy földön járó típus. Ő Pércsi Sanyi. A mindenes: menedzser, basszusgitáros, irányítja a zenekart, reálisabban gondolkodik. És van egy föld felett járó, álmodozó típus, ez pedig ő maga. Hiszi, hogy a kettőből lehet egy jó egyveleg. Hogy most igazán le tudnak tenni valamit az asztalra. Nemcsak debreceni szinten és bluesszinten, hanem országosan mondani valamit az embereknek.

Az ÖBB minden bizonnyal jól halad kitűzött céljai felé, hiszen hamarosan látható lesz első videoklipjük is.

– Több alázatra van szükségem hosszútávon a zenésztársaim iránt. Nem szabad kívülállónak lennem, nyitnom kell feléjük, akkor működni fog a dolog. Most sínen vagyok, a kedvesem sokat segít, hasonló zenéket szeret. Fel vagyok töltődve. Az ihlet, a múzsa, minden adott most ahhoz, hogy csináljunk valami komolyat – mondta végül.

Laszkács Denise

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában