táncfesztivál

2019.09.01. 19:56

Táncokkal ragyogott Debrecenben a mesés Kelet

Az ifjúsági házban megtartott programban olyan különleges táncstílusok kerültek terítékre, mint a törzsi hastánc, orientális tánc, bollywood és indiai táncok.

Fotó: Kiss Annamarie

Vasárnap a tervek szerint a Pozitív Centrum Táncművészeti Egyesület, az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdió, a Főnix Tribal, az Ambrózia hastánccsoport, a Jamilah Tribal, az Estella Hastánc Stúdió, az Ízisz Roses Hastánccsoport, az Amulett Duó, a Padmini Táncegyüttes, a Lótusz Hastánc Iskola és Rukmini Sofia is bemutatta tudását.

A fesztivál egyik szervezője a hivatalos oldaluk szerint Torda Kitti, aki 2007-ben talált rá a törzsihastánc-stílusra, és azóta csak ez létezik számára. Évekig Hollandiában élt, ahol a fúziós hastánc területén is képezte magát.

A másik szervező Gáspár-Aranyos Júlia; ő is tanult külföldön, s előadói gyakorlatot szerzett autentikus keleti éttermekben, élő zenei kísérettel. Dániában élt több évig, ahol hastáncot tanított angol nyelven, haladó szinten is. A hastánc műfaj orientális és modernebb oldalát kedveli.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában