Kossuth-nap

2019.09.21. 10:55

Szórakoztató feladatok Kossuth emlékére

Színes programokkal emlékeztek névadójukra a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának és Általános Iskolájának tanárai és diákjai; egy héten keresztül idézték fel a szabadságharc szellemi vezérének életútját.

Iskolájuk névadójára emlékeztek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának és Általános Iskolájának tanárai és diákjai.

A Kossuth gyakorló gim­nazistái egy héten át érdekes programokon és rendhagyó előadásokon vehettek rész. Pénteken a felső tagozatos diákok a Nagyerdőre és az egyetem sportpályájára mentek, az alsó tagozatosok pedig a város határában lévő Vekeri-tóra és a közeli arborétumba.

Az alsós tanítók maguk állították össze a nap programját, amely a tanulók életkori sajátosságainak megfelelő feladatok megoldását jelentette akadályverseny keretében. A felső tagozat évfolyamai is akadályversenyen vettek részt, ahol elméleti és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk, természetesen Kossuthoz kapcsolódóan. Ezeknek a feladatoknak az összeállítása a diákönkormányzatot segítő pedagógus feladata volt. A szervezőknek arra is törekedniük kellett, hogy a feladatok szórakoztatóak és érdekesek legyenek, amivel a gyerekek érdeklődését felkelthetik Kossuth életével és munkásságával kapcsolatosan. A gyakorlóiskola az akadályverseny állomásaira pedagógushallgatókat osztott be, akik ezzel teljesíthették az intézmény életébe való bekapcsolódásért járó kreditjeik egy részét.

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában