esztári lecsófesztivál

2019.08.30. 08:16

Újra a lecsó körül forog a hétvége: elkezdődött a bihari XXL- es buli

Ha augusztus vége, akkor lecsófesztivál a bihari faluban, Esztárban. A rendezvényt idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Évről évre egyre többen jönnek el a nyár végi rendezvényre, még az emelkedő jegyárak sem riasztják vissza azt, aki szórakozni akar. A fesztivál országosra nőtte ki magát, szinte már mindenhol hallottak róla az elmúlt években, az ország több pontjáról jönnek Esztárba.

Tóth Sándor Sopronból érkezett „majdnem” haza, ugyanis ő pocsaji származású, mivel csak elszármazott, direkt azért jött Esztárba, hogy ezen részt vegyen. Elmondta: még nem volt eddig itt, több XXL-es bulin részt vett már, de ezt ezután nem fogja kihagyni.

Első napon is koncertek „dúltak”

Már csütörtök délután és este is láthatóan sokan voltak a fesztiválon, főként a koncerteken. Idén tíz helyszín, öt színpad közül választhatnak, ki hová, milyen műfajban találja meg a magának való bulit: a gyerekek és a felnőttek sem unatkoztak, minden korosztály talált magának valót. Több új helyszínt alakítottak ki helyi lakosok udvarain. Az új éjszakai fények, kivetítők még jobban emelték a fesztivál hangulatát.

Az AK26, a Tankcsapda és Nemazalány, éjszaka pedig DJ. Dominique adott koncertet a Berettyó-ártéri színpadon. A mellette lévő vidámparkban forgó, körhinta és más játékok várták látogatóikat. A gyermekszínpadon játszóház, másik színpadon népzenei együttes szórakoztatott. Az utcahosszon kipakolt árusok pedig étellel, itallal, finomságokkal, vásárfiával csábították a vásárlókat.

 

A lecsófőzésre is készültek: péntek reggel kezdték a hozzávalók összedarabolását a segítők – a paprika, paradicsom, hagyma idén összesen tíz mázsa lesz – de lesz még a lecsóban kolbász, káposzta, tarhonya, csirkecomb is, egyszóval tömős, laktató lesz a szombaton készülő lecsó, melyet természetesen mindenki ingyen kóstolhat. Pénteken még több fellépő koncertezik, csak néhányat említve: az Edda, a Delta, a Kerozin, az UFO, valamint a templom is helyet ad egy-egy előadónak.

A szombati, a fesztivál harmadik napjának központi eseménye a lecsófőzés lesz, amelyre egy új acélüst szolgál majd. A főzőversenyen is egyre többen mérettetik meg magukat, idén is számos csapat jelentkezett a nagy feladatra.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában