Felelevenítették a hagyományokat

2019.07.15. 12:37

Jubilált a Gyermek Alkotótábor

Huszonöt év alatt csaknem ezer gyermek ismerkedett a kismesterségekkel a táborban.

Fotó: olvasói fotó

A Bihari Népművészeti Egyesület 1993. évi megalakulásakor célként fogalmazta meg a bihari térség népi kultúrájának, kézműveshagyományainak, szellemi és tárgyi emlékeinek megőrzését, továbbéltetését. Ebben kiemelt jelentősége van a gyermekek számára szervezett programoknak, köztük a minden év július első hetében zajló gyermek-alkotótábornak.

Fotó: olvasói fotó

A negyed évszázad alatt csaknem ezer gyermek alkotott a táborban, ezzel együtt számtalan kismesterséget és kézműves technikát próbáltak ki, sajátítottak el. Az egyesület tagjai 22 mesterséget képviselnek, így minden évben gazdag és sokszínű programot kínáltak a táborozóknak.

Fotó: olvasói fotó

Az idén a szövés, fazekasság, tűzzománc ékszerkészítés, gyöngyfűzés, nemezelés, mézeskalácssütés és -díszítés, gyertyamártás mellett a seprűkészítést, papírmerítést, kötélverést, kosárfonást, ördöglakat-készítés, kürtőskalácssütést is kipróbálhatták.

Fotó: olvasói fotó

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában