Campus Fesztivál

2019.07.19. 17:30

Ezért imádja a Honeybeast a debreceni közönséget

Az együttessel péntek este találkozhatnak a rajongók a Campus Fesztiválon. Interjú Tarján Zsófia énekesnővel.

Fotó: Napló-archív

Rendszeres fellépői vagytok a Campusnak. Miért szeretitek, illetve mi az, amiben más számotokra, mint a többi fesztiválhelyszín?

Nagyon szeretjük a debreceni közönséget, s minden alkalommal nagyon várjuk a fellépéseket, mert itt is hatalmas bázisa van a zenekarnak. Számunkra a Campus Fesztivál azért különösen fontos, mert jól nyomon követhető a pályánk íve. Először 2014-ben, a legkisebb színpadon kaptunk fellépési lehetőséget. Akkor még nem igazán volt nagyfesztiválos tapasztalatom, s emlékszem, hogy a koncert előtt öt perccel nem volt ott senki. Kezdés előtt 3 perccel megint kinéztem, s még mindig tök üres volt a sátor. Rémálom volt! Mire azonban kiléptünk a színpadra, tele lett a hely. Ez brutálisan jó élmény volt, és nagyon nagy sikerű koncertet tudtunk adni. Ezután évről évre egyre nagyobb színpadon kaptunk lehetőséget, s idén már harmadik alkalommal lépünk a nagyszínpad deszkáira. Debrecenben nemcsak a közönség volt mindig támogató, de a Campus Fesztivál szervezői is.

Mire számíthatnak a mai koncerten a rajongók?

Elhangzanak a közönség által ismert és szeretett dalok, így többek között az Így játszom, a Maradok, a Legnagyobb hős, a Bódottá, de a legutóbbi, Élet a Marson című lemezről is rengeteg számot hallhatnak majd.

A dalaitokban párkapcsolati és társadalomkritikus témákkal foglalkoztok. Miért fontos számotokra, hogy a szövegeknek „súlya” legyen?

Érdekelnek minket ezek a témák, és úgy gondoljuk, hogy másokat is. Bencsik Kovács Zoltán írja a dalszövegeket és szerzi a dalokat is, olyannyira, hogy a szimfonikus koncertekhez ő írja a kottákat és ő is vezényel. Tehát rendkívül komoly zenei tudás van mögötte.

„Azt szeretnénk, hogy a Honeybeast-dalok időtállóak legyenek, s hogy a közönség számára a bulit tartalommal is megtöltsük.”

Bencsik Kovács Zoltán férfiként ír olyan szövegeket, amelyek nőként előadva, a te szádból is nagyon hitelesek. Egy dal születésekor szoktál módosítani a szövegeken? Beleviszed a saját elképzeléseidet?

Nem nagyon. Volt már rá példa, de mindössze ez egy-két alkalom volt, miközben született négy lemezünk. Zoli ismer már annyira, hogy az én lelkemhez passzoló dalokat alkosson. Az élet más területén is nagyon sok mindenben összecseng a gondolkodásunk.

Az Instagramon rendszeresen posztolsz saját készítésű festményeket. Hogyan kapcsolódik össze a képzőművészet és a zene az életedben?

Kisgyerekkorom óta mindkettő jelen van az életemben. A családi legenda szerint anyukám (Hernádi Judit színművész – A szerk.) egyéves koromban hallott énekelni, s azt a Rózsaszínű éj című sanzont vélte felfedezni, amit még terhesen próbált a színházban. Állítólag a pocakból emlékeztem a dalra. A rajzolás pedig már gyerekként is a kikapcsolódást jelentette számomra. A kettő ott kapcsolható össze, hogy a lemezek borítóit én tervezem meg, illetve a zenekar mögött látható vizuális világába is beleszólok.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tarján Zsófia (@tarjan_zsofia) által megosztott bejegyzés,

Egy interjúban említetted, hogy a Honeybeast minden lemezénél tudatosan törekszik arra, hogy egy kicsit más legyen, mint az előző. Miért fontos számotokra a zenei változatosság?

Enélkül nem lehet hosszú távon dolgozni. Az új elemekre azért van szükség, hogy fenntartsuk a saját érdeklődésünket és a közönségét is.

Eddig nagyon nagy tempóban dolgoztatok, minden évben kiadtatok egy nagylemezt. Legutóbb tavaly, a már említett „Élet a Marson”-t. Mikor várható az új album?

Már most is készülnek az új dalok, de kicsit lentebb vettünk a tempóból. Valószínűleg az Aréna volt a vízválasztó, addig ugyanis nagyon erős ütemben meneteltünk előre. Az, hogy kicsit visszavettünk, nem azt jelenti, hogy csökkent az intenzitás, csak most kimért tempóban haladunk. Próbáljuk az új dalokat, s hamarosan ki is jövünk az első számmal.

Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává nőtte ki magát a Honeybeast. Kívülről úgy tűnik: tudatos és maximalista együttesről van szó.

Ez így is van. A zenekarban mindig megy az ötletelés. Fontos számunkra, hogy tudatosan haladjunk. Minden lépésünket ami a jövőre vonatkozik, megtervezzük, úgy, hogy a zenekarnak és a közönségnek egyaránt hasznos legyen.

Azt mondtad, vízválasztó volt az Aréna-koncert. Mi a következő léc, amit szeretnétek megugrani?

Örülünk, hogy a fesztiválok nagyszínpadán egyre jobb időpontokban tudunk fellépni, illetve ha már tényleg az álmokról van szó, eljátszunk egy dupla Aréna-koncert gondolatával is. Ugyanakkor fontos, hogy ne adjuk alább s megtartsuk a jelenlegi szintet. Már ez is óriási meló és eredmény.

Pálfi-Tóth Zoé

Borítókép: Tarján Zsófia a Honeybeast 2018-as karneváléji koncertjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában