rangos konferencia jön

2019.07.15. 12:11

Értékőrzők találkozója Debrecenben

A konferencia programját a szakmai előadások, műhelybeszélgetések mellett, kirándulások, és kulturális programok egészítik ki.

Fotó: Matey István

A cívisváros lesz a házigazdája a Város- és Faluvédők Szövetsége 38. országos találkozójának és szakmai konferenciájának, július 24. és 27. között. A programról hétfő reggel közös sajtótájékoztatón számolt be Komolay Szabolcs alpolgármestere, valamint a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesület képviseltében Karácsonyi György elnök és Kovács Imréné általános alelnök.

 

A sajtóeseményen elhangzott, az idei konferencia legfontosabb témái a kulturális örökség védelme, a várostervezés, az ingatlanfejlesztés és a hagyományőrzés összefüggései, valamint a városiasodás és a természetei értékek védelme lesznek.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármester elmondta, a város örömmel ad otthont a konferenciának, hiszen az értékek megőrzése a 21. században különös jelentőséggel bír.

– Rangos eseményről van szó, hiszen immár harmincnyolcadik alkalommal rendezik meg ezt a találkozót. Ez mutatja, hogy nem egy tiszavirág életű kezdeményezésről van szó, hanem egy nagy hagyományokkal bíró szövetség szakmai tanácskozásáról. A településvédelem egy aktuális és fontos téma, hiszen a 21. században különös jelentőséggel bír, hogy a bennünket körülvevő épített környezetet, örökséget megőrizzük. Nagy öröm, hogy Debrecen lehet a házigazdája ennek a rendezvénynek, hiszen a város a szívén viseli az értékek gondozását, és lehetősége szerint igyekszik figyelembe venni a civil szervezetek javaslatait, együttműködni velük. Itt a házigazda szerepe kettős, hiszen a Debrecen ad otthont a konferenciának, de az egyesület lesz a rendezvény házigazdája. A város örömmel adta a támogatását ahhoz, hogy ez a találkozó megvalósuljon, melyre közel 200 vendéget várnak az ország minden szegletéből. Tartalmas napok elé néznek az érdeklődők, hiszen a műhelybeszélgetésektől a szakmai programokon át a kirándulásokig változatos események várják a cívisvárosba érkezőket – fogalmazott Komolay Szabolcs.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában