vendégszereplés

2019.06.09. 12:19

Tűzoltóbuli és családi nap Németországban

Drezdában vendégszerepelt a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar.

srgafl kszerteknst talltak Csanakon

Fotó: olvasói felvétel

– 2018 nyarán egy tiszacsegei úriember keresett meg azzal a kéréssel, hogy a Németországban található Dippoldiswalde Önkéntes Tűzoltóparancsnoksága, ahol ő is tevékenykedik, szeretne minket felkérni egy fellépésre. A beszélgetés során egyeztettük a feltételeket, majd a hivatalos meghívó megérkezését követően, elkezdődtek a szervezési munkálatok – idézte fel az előzményeket Kerekes András karmester.

A zenekar egy csütörtöki napon indult útnak Tiszafüredről. Pénteken Drezda nevezetességeivel ismerkedhettek meg. Látogatást tettek a Frauenkirche-ben, valamint megtekintették a Zwinger Palotát, Drezdai Kastélyt, és a Drezdai Operaházat. Szabadidejüket a drezdai barokk óvárosban töltötték, melyet a II. világháborúban teljesen lebombáztak, majd a ’90-es években építettek újjá.

– Szombaton a tűzoltóparancsnokság családi napján léptünk fel. A rendezvényre sokan látogattak ki, akiket a szervezők különböző grill ételekkel, házi süteménnyel, üdítőkkel, koktélokkal várták – mondta András. Hozzátette, hogy napközben tűzoltó bemutatók, családi programok is színesítették a rendezvényt. A karmester kiemelte, hogy vendéglátóik nagy odafigyeléssel, kedvességgel várták a zenekart és családi nap szervezése is ezt tükrözte. A közönség és a vendéglátók is gratuláltak és visszavárják jövőre is a tiszafüredieket.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában