Megmutatták, mit tudnak

2019.06.04. 07:53

TÁG-os siker az Estöri versenyen

Fazekas Viktória, Silling Dorottya és Csató Bence különdíjat kapott.

A háromfordulós kreatív történelmi versenyen e tanévben 149 Kárpát-medencei csapat indult. A Magyar Tudományos Akadémián tartott középdöntőbe 30 csapat jutott; a Tóth Árpád Gimnáziumból kettő: Hollósi Máté, Szabó Anita és Virágos Vivien, valamint Fazekas Viktória, Silling Dorottya és Csató Bence. A csapatok Horthy Miklósról és Horváth Árpád debreceni színigazgatóról írtak esszét a Horthy Miklós Alapítvány, az Egri Érseki Levéltár, a Csokonai Színház, a Déri Múzeum, a megyei levéltár, a Református Kollégium Könyvtára, a Debreceni Egyetem Könyvtára és Czakó László búvár segítségével, Gemza Péterrel, a Csokonai Színház igazgatójával pedig interjú készült.

Irány a Nemzeti Múzeum!

A döntő 14 csapat részvételével a kismartoni Esterházy-kastély Haydn termében zajlott április 27-én, ide a Tiszántúlról a TÁG két csoportja mellett egy békéscsabai jutott be. Különdíjjal jutalmazták Fazekas Viktóriát, Silling Dorottyát és Csató Bencét, ők a Múzeumok éjszakáján a Nemzeti Múzeumban adhatják elő színdarabjukat. Mentoruk Németh Jolán, a Csokonai Színház egykori dolgozója volt – adta hírül a Naplónak Balláné Sárosi Ágnes felkészítő tanár.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában