Évértékelő

2019.06.18. 21:06

Sikeres évet zárt a bábszínház

Nívódíjjal ismerte el Magi Krisztina szakmai munkáját a Vojtina Bábszínház a társulat keddi évadértékelő eseményén.

Fotó: Matey István

Az oklevelet Komolay Szabolcs alpolgármester adta át a bábszínésznek. A 2018/2019-es évad összegzése kapcsán Asbóth Anikó, a Vojtina igazgatója azt mondta, a bábszínház csaknem negyvenöt éve nyújt szórakoztató, művészi élményt a három és tizenkét év közötti gyerekeknek, ennek ellenére minden évadot újra kell gondolniuk.

Ebben az évadban több mint 42 ezer látogató volt kíváncsi a Vojtina Bábszínház előadásaira és foglalkozásaira

– összegzett Asbóth Anikó a társulat évértékelő összejövetelén kedden, a teátrum színháztermében. A bábszínház telítettsége ezzel a nézőszámmal és 532 előadással elérte a 97 százalékot, ami – tekintve, hogy hat bemutató is volt az évadban –, kiemelkedően magas érték.

– A bábszínház 2014 óta folyamatosan erősíti az együttműködést a társművészetekkel, ezen belül Debrecen kulturális intézményeivel is, így jöhetett létre a Magyar komédia olasz módra, valamint a Kodály madara című produkció. Kiterjesztettük a nyílt főpróbák és a szakmai beszélgetések számát is, nagyobb hangsúlyt fektetve a tájékoztatásra. A legnépszerűbb előadások közé tartozott a Vojtina Ars Poeticáját is tükröző Boldog képek, Erdős Virág Pimpáré és vakvarjúcskája, valamint megjelent a kortárs mese is Marék Veronika Csúnya kislányában. Sikeres volt a Maskarádé és a Deszka Fesztivál Gördeszka programja – tájékoztatott a Vojtina igazgatója.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában