mostanában történt

2019.05.21. 08:15

Hírmorzsák Püspökladányból

Új játszóteret avattak, kitüntették Rácz Endre költőt és népzenei sikereket arattak a ladányiak.

Fotó: Kovács Zsolt

Mászhatnak, csúszhatnak a gyerekek

A város eddigi legnagyobb játékelemét avatta fel Kiss Zsigmond alpolgármester a Honvéd utcai játszótéren hétfőn délben. A többféle képességet fejlesztő, 3 millió forintból megvalósult játékot a Hungarocontrol támogatásából valósította meg a város. A cég a működési területén lévő önkormányzatok számára írja ki pályázatát.

Rácz Endre költő kapta az elismerést

A Szerepen élő Rácz Endre költő, hagyományőrző vehette át az Örökségünk-díjat a hétvégén Püspökladányban 25. alkalommal megrendezett Sárrétmenti Népzenei, Néptánc és Mesemondó Fesztivál hivatalos megnyitóján. Az elismerést az a személy vagy csoport kaphatja, aki sokat tesz a Sárrét népzenéje, népművészete ápolásáért.

Rácz Endre költő
Fotó: Kovács Péter

Ladányi sikerek Kunhegyesen

Vígh Anett, az édesapja, a fiatalon elhunyt ifj. Vígh Sándor emlékére előadott sárréti népdalcsokorral országos szintű arany minősítést ért el a XXIII. Jászkun Citeratalálkozó és KÓTA Aranypáva Népzenei Minősítőn Kunhegyesen. Ugyanitt Romhányi István aranypáva fokozatot ért el a szintén az ifj. Vígh Sándor által összeállított dalcsokorral.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában