Ligetalja Kulturális Napok

2019.05.20. 10:32

Háromnapos vígasság volt Nyíracsádon

Az eső majdnem elmosta, de a kitartás megmentette a falunapot

Patalenszki Zsanett, Molnár Nóri és Váraljai Virág jókedvét az eső sem tudta elmosni a falunapi forgatagban

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Három napig tartott a 26. Ligetalja Kulturális Napok keretében rendezett vigalom a nyírségi településen. Úgy tűnt, a hetekig túlórázó esős, szeles időjárás is munkaszünetet tart, hogy „felhőtlen” lehessen a szórakozás a nyírségi település legnagyobb tömeget vonzó eseményén, melyet május 16-18-a közt rendeztek Nyíracsádon. Csütörtök este igazi csemegével nyitott a programsorozat, hisz idén először színházba hívták az érdeklődőket. A helyi művelődési házban a Gergely Theater előadásában a Pasik a pácban című zenés vígjátékon szórakozhatott a nagyérdemű. Pénteken a nyolcadik osztályosok indultak mókás, ügyességi és játékos feladatokat tartogató akadályversenyre a falu központjában.

Sakkal indult a nap

Szombaton már a kora reggeli óráktól nagy volt a készülődés a település főterén, épültek a sátrak, sínre állították a kisvasutat, fújták az ugrálóvárat és felállították a hatalmas trambulint is. Mindeközben a művelődési házban sakkversennyel indult a nap. A helyieken kívül a Debrecenből, Hajdúsámsonból, Nagyrábéról, Nyírmihálydiból és Derecskéről érkezett versenyzők ültek táblához, hogy megküzdjenek a Ligetalja Kupáért. A kora délutáni óráktól kezdve a főtéren felállított színpad és környéke kapta a legnagyobb figyelmet. Először a helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok – mazsorettek, néptáncosok és népdalkörök – mutatkoztak be. Az ünnepélyes magnyitóra a délután derekán került sor, ahol dr. Nagy János polgármester és Tasó László országgyűlési képviselő köszöntötte az érdeklődők addigra már igencsak népes seregét.

„Ének az esőben”

A megnyitót követő „sztárzuhany”csapját Opitz Barbi nyitotta meg. A zuhany csaknem szó szerint értendő, ugyanis a műsor végén szinte egyik pillanatról a másikra csapott le egy futó zápor. A szórakozni vágyókat nem tántorította el semmi, fedél alá bújtak, de nem mentek haza, pedig csaknem egy órán át áztatta a falut az eső. Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is távozott, kisütött a nap, és folytatódott a műsor. Az eső után nem köpönyeg, hanem Burai Krisztián következett, majd Zoltán Erika dalaira nosztalgiázott a közönség, végül a Hősök, zárásként pedig Sós Fecó és Hencsy lépett színpadra a zsúfolásig megtelt főtéren. A napot az elmaradhatatlan tűzijátékkal zárták Nyíracsádon.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában