haon.hu PODCAST

2025.06.28. 09:35

Nagyon sok étterem a túlélésért küzd, meg kell fogni minden vendéget – Thür Ádámmal, az IKON Debrecen séfjével beszélgettünk

Amellett, hogy rámutatott, miért van nehéz helyzetben jelenleg a magyar vendéglátás, több témát is érintettünk Thür Ádám séffel. Például azt is, hogyan készítsünk otthon hűsítő nyári ételeket kis kreativitással, emellett pedig éttermi kulisszákba is bepillantást engedett.

Nagyon sok étterem a túlélésért küzd, meg kell fogni minden vendéget – Thür Ádámmal, az IKON Debrecen séfjével beszélgettünk

Thür Ádám séffel többek között a magyar vendéglátás helyzetéről, éttermi kulisszákról és nyári ételekről is beszélgettünk

Forrás: Czinege Melinda

– A gazdasági helyzet miatt is ez az első, amire az ember spórol: az alkalmi és a luxus dolog az, amit kevésbé keresünk – vázolta a helyzetet Thür Ádám, az IKON Debrecen séfje. Megtépázta a covid a vendéglátást, és sokan – még a legmagasabb polcon is – küszködnek az éttermek közül; vajon van kiút? Többek között erről beszélgettünk a séffel a Haon podcast-adásában, és természetesen nem hagytuk ki a receptötleteket sem: kíváncsiak voltunk, milyen hűsítő nyári ételeket javasol.

thür ádám, thür ádám séf, ikon debrecen, michelen-ajánlás, nyári ételek, hűsítő nyári ételek, debrecen, haon
Thür Ádám séf tippeket adott, hogyan lehet kreatívan elkészíteni hűsítő nyári ételeket
Forrás:  Czinege Melinda

Nyári ételek, hazai vendéglátás, IKON-kulisszák, Michelen – bőven akadt téma Thür Ádám séffel

A debreceni séffel azt a kérdést is megvizsgáltuk, hogy milyen most a vendéglátás helyzete Magyarországon, milyen szempontok alapján lehet felvételt nyerni egy étterembe (például az IKON-ba), hogy mi a Michelin-csillag és a Michelin-ajánlás, hogyan állítják össze az étlapot, és hogy mitől jó a jó alapanyag (ha mondjuk elmegyünk a piacra, tényleg a legszebb paradicsomot kell-e megvenni). És hát, ebben tikkasztó kánikulában nyilván felmerül a kérdés: kinek van kedve „megfőni” a konyhában?! A lehetőség viszont adott, hogy hűsítő nyári ételeket készítsünk el otthon pofonegyszerűen, vagy grillezzünk kint a kertben, így ötleteket, tanácsokat is kaptunk, miként lehet nyáron kreatívnak lenni. A Thür Ádám séffel készült podcast-felvételt alább hallgathatjátok meg:

Ajánljuk még:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában