Választási kampány

2024.06.05. 10:45

Debrecen agglomerációjának meghatározó városává tenné Nyíradonyt

A gazdaság, az infrastruktúra, a jóléti fejlesztések és a gondoskodáspolitika területén is vannak határozott tervei a Fidesz nyíradonyi polgármesterjelöltjének. Terdik János bár új szereplőként jelent meg a helyi politikában, Nyíradony városát már több mint negyed évszázada szolgálja.

Bekecs Sándor

Terdik János polgármesterjelölt

Forrás: Napló-archív

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltként Terdik Jánost ajánlja Nyíradony választópolgárainak figyelmébe. A helyi születésű férfi jelenleg a Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ vezetője, immár 26 éve dolgozik a szociális ágazat területén. A járásszékhely jövőjével kapcsolatban határozott elképzelései vannak, ennek megfelelően az önkormányzati képviselőjelölt-csapatába is olyan embereket választott maga mellé, akik már bizonyítottak saját területükön és készek tenni Nyíradony fejlődéséért. Hogy miért döntött úgy, hogy elindul a helyhatósági választásokon, milyen fejlesztések megvalósítását tartja fontosnak és milyen jövőképet képzel szeretett városának? Terdik János polgármesterjelölt elképzelései kapcsán többek között ezekre is válaszolt a Hajdú Online megkeresésére.

 Olyan embereket választott maga mellé, akik már bizonyítottak saját területükön és készek tenni Nyíradony fejlődéséért (az első sorban a képviselőjelöltek ülnek) haon
Olyan embereket választott maga mellé, akik már bizonyítottak saját területükön és készek tenni Nyíradony fejlődéséért (az első sorban a képviselőjelöltek ülnek)
Forrás:  Napló-archív

Szakmai pályafutásáról elmondta, 1998 óta vezeti azt a szociális intézményt, amelynek ma is vezetője. Büszke egyrészt arra, hogy a 7 fős dolgozói létszámuk ma már 100 főre emelkedett, valamint arra, hogy az elmúlt évek alatt egyszer sem akadt kihívója a vezetői pozícióért. 

Meglepett az a felkérés, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje legyek Nyíradonyban, nem volt egyszerű a döntés. Egyik oldalról itt van a mostani munkám, egy jól működő intézmény, jól együttműködő csapattal. Másik oldalról viszont dolgozik benne a tenni akarás, a segítőkészség

 – mondta Terdik János. Hozzátette, látja a várost érintő problémákat, s úgy érzi, képes lehet a városvezetésre. Ezért döntött úgy, elindul a helyhatósági választásokon.

A térség egyik meghatározójává tenné Nyíradonyt Terdik János

Terdik János elmondta, 4 fő pontban határozta meg a programját, ezek a város gazdaságát, infrastruktúrafejlesztését, a jóléti fejlesztéseket és a szociálpolitikát helyezik a fókuszba. Mint kifejtette, gazdasági területen fontos, hogy a helyi kis- és középvállalkozásokkal jó kapcsolatot alakítson ki az önkormányzat, együttműködések révén segítse azok működését, munkahelyek jöjjenek létre, illetve meglegyenek azok a szolgáltatások, melyek egy kisvárosban szükségesek.

– Az ipari parkunkat a kormány kiemelt befektetési területté nyilvánította. Debrecen agglomerációjában gazdaságilag is meghatározó várossá kell váljunk. Fontos, hogy a cívisvárosban letelepedő nagyvállalatok beszállítói megtaláljanak bennünket. Erről Papp László polgármesterrel mindenképp fogok egyeztetni – emelte ki Nyíradony polgármesterjelöltje.

Tovább bővítené a város szociális szolgáltatásainak lehetőségeit

A város infrastrukturális fejlődésével kapcsolatos elképzelései között kiemelt helyen vannak az útfejlesztések – főleg a szilárd burkolatú utak építése –, továbbá a szennyvíztisztító telep bővítése és egyes városrészeken az ivóvíz-hálózat fejlesztése. Az „Élhető város – Nyíradony szépül” című programpont alá tartoznak a közösségi terek – parkok, játszóterek – rendezése, felújítása, építése, valamint a különböző faültetések, virágosítások. – Fontos lépés lesz a Móricz Zsigmond Művelődési Ház felújítása és bővítése. Méltó helye lesz a rendezvényeknek és hasznos találkozóhelye a helyi közösségeknek – tette hozzá.

A hozzá legközelebb álló terület, a gondoskodáspolitika kapcsán kifejtette, az általa vezetett intézmény meglévő szolgáltatásait szinten kell tartani, és fontos, hogy felmerülő probléma esetén azonnal reagálni tudjanak. Folyamatban van a bölcsőde bővítése, egyre nagyobb az igény a férőhelyekre, ezért egy új csoportszobát alakítanak ki, amely további 12-14 gyermek felvételét teszi majd lehetővé, ezzel is segítve a családokat.  

A fiatalokat megtartó várost építene Nyíradonyból

– A sportéletet tekintve Nyíradony jól áll, viszont van egy uszodánk, ami jelenleg zárva van a költséges fenntartása okán. Viszont jó hír, hogy született kormánydöntés ennek energetikai korszerűsítésére, ami után sokkal fenntarthatóbb lesz a működtetése – mondta Terdik János.

Olyan Nyíradonyt szeretnék, amely támogatja és megtartja fiataljait, megbecsüli az időseket, segíti a rászoruló, lakosokat. Járásközpontként valóban betölti gazdasági, kulturális, kereskedelmi vezető szerepét, s ahol elérhető minden olyan szolgáltatás, amely minden hasonló kisvárosban megtalálható ma Magyarországon. Ezt viszont csak közösen, együtt gondolkodva érhetjük el. Erre utal a szlogenünk is: Együtt szívvel-lélekkel!

 – összegezte Terdik János. Hozzátette, ehhez pedig az kell, hogy Debrecen agglomerációjának meghatározó városa legyen, így határozott célja a cívisvárossal való minél szorosabb együttműködés kialakítása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában