Márton-nap

2023.11.14. 15:16

Énekkel és linzerrel köszöntötték az újirázi óvodások az időseket

B.Kiss Andrea

A kis kezek szorgosan készítették a sütiket

Forrás: Újirázi Tündérkert Óvoda

Márton-napi jócselekedetként immár harmadjára szervezte meg lámpás felvonulását az Újirázi Tündérkert Óvoda, amikor sötétedés után énekszóval sétálnak el meglátogatni a helyi Gondozási Központ idős lakóit. Idén november 10-én estefelé egy igazán nagy csapat vonult dalolva, lámpásokkal kivilágítva az intézmény felé, hiszen nem csak az óvodások, de szüleik, nagyszüleik, a falu apraja-nagyja is részt vettek a rendezvényen.

– A gyerekekkel egész héten Szent Márton életével, a vele kapcsolatos hagyományokkal, időjárás-jóslatokkal és hiedelmekkel ismerkedünk. Az idén Szent Márton életének történetét Rákóczi Jenő atya is megismertette a gyerekekkel. Egész héten libás énekeket és dalokat tanultunk, lámpásokat készítettünk a felvonulásunkra – mondta el Szilágyiné Egeresi Diána óvónő.

A Gondozási Központhoz érve az apróságok az óvó nénik irányításával dalos, táncos műsort adtak elő az ott lakó időseknek, és a közösen sütött linzereket is átadták nekik ajándékba. A rendezvény a művelődési ház előtt zárult, ahol minden résztvevőt meleg tea, libazsíros kenyér és friss zöldségek vártak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában