Átadó

2023.11.17. 20:16

Elkészült az új piac Magyarhomorogon

Az első pályázat sikertelensége után sem adta fel az önkormányzat.

Vmirjáncki József

Forrás: Vmirjáncki József

Mintegy 78,2 millió forintból épült új piac Magyarhomorogon. A beruházásra a Magyar Falu Program pályázatán nyert forrást az önkormányzat, a létesítmény ünnepélyes átadóját november 17-én tartották.

Barabás Károlyné polgármester elmondta, a pályázatot először 2018-ban nyújtották be, azonban a megemelkedett építőanyagárak miatt akkor a kivitelezést nem tudták elvégezni, ezért 2020-ban ismét pályáztak, és ezúttal siker koronázta törekvéseiket köszönhetően többek között Vitányi István országgyűlési képviselőnek. – A beruházás eredményeként korunknak megfelelő színvonalú építészeti stílusjegyekkel épületet alakítottunk ki benne egy irodahelyiséggel, mosdókkal, valamint hozzá kapcsolódóan egy nyitott és fedett árusítótérrel - ismertette a projekt részleteit.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, a Magyar Falu Program célja, hogy kistelepüléseken élők életszínvonalát javító fejlesztések történjenek. – A piac egy közösségi tér is, az emberek találkozási helye, ahol beszélgethetnek, tapasztalatot cserélhetnek – fogalmazott.  

Hasonló véleményen volt a Magyar Falu Program beruházásairól Vitányi István is, aki beszédében arra mutatott rá, hogy a modern körülmények lehetőséget kínálnak a helyi termelőknek áruik eladására, a helyiek pedig ezáltal minőségi termékekhez juthatnak hozzá. – Mindemellett pedig időt és pénzt takarítanak meg – tette hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában