Közbeszerzés

2023.10.03. 10:28

Épülhet az Immánuel lakóotthona Debrecenben

Egy debreceni cég nyerte a közbeszerzést.

Haon.hu

Az iskola új épületrésze két éve készült el

Forrás: Napló-archív

Egy debreceni cég építheti a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthonának lakóotthonát mintegy nettó 129 millió forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A projekt során 7 szobás 10 férőhelyes lakóotthon valósul meg halmozottan sérült emberek részére. 

A kivitelezést megelőzően az egykori lakóépületet elbontották, továbbá megvalósultak egyes alépítményi és alapozási, alapozás megerősítési munkálatok, falazási és vasbeton munkák. A közbeszerzési eljárás nyertesének feladata az otthon kialakítása: a meglévő pince felújítása, a földszinten 3 szoba, dolgozó helyiség, nappali étkező-konyha, a tetőtérben 4 szoba kialakítása. A földszinten és a tetőtérben közlekedők, vizes helyiségek, lift és a zavartalan működést biztosító kiegészítő helyiségek kialakítása szükséges. 

Kertet is kialakítanak

Az épület a halmozottan sérült személyek életkörülményét figyelembe véve akadálymentesített. Hasznos alapterülete 288 négyzetméter. Az épület hagyományos technológiával épül. A meglévő utcai nagykapu az eredetivel megegyező formában újjáépül. A tervezett nyílászárók korszerű, hőszigetelt fa- és műanyag szerkezetek.

 Az épület fűtését, hűtését és melegvízellátását  korszerű levegő-víz típusú hőszivattyúk biztosítják, a közös terekben padlófűtés, a szobákban és vizesblokkokban radiátoros fűtés készül. A teljes belső és külső víz- és szennyvízvezeték rendszer újonnan épül. Az épület elektromos rendszere is teljesen új lesz, a klasszikus erősáramú rendszeren kívül villámvédelem és tűzjelző is készül, illetve az egyéb gyengeáramú rendszerek, mint fűtés-hűtés vezérlés, vészjelző rendszer, informatika, riasztó. 

Az épület körül új térburkolatok, akadálymentes előlépcső és rámpa épül terv szerint. A zöldfelületet nagyrészt újonnan telepített gyep alkotja majd, kiegészítve cserjékkel, egynyári és többnyári  virágokkal, kisebb lombos fákkal – részletezi a Közbeszerzési Értesítő.

Az ajánlattételi felhívásra két debreceni cég jelentkezett, a nyertessel szeptemberben szerződést kötöttek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában