Fesztivál és városnap

2023.09.03. 17:41

Idén is kétnapos programsorozattal ünnepelt Hajdúsámson

A Hajdúsámsoni Ízek Fesztiválja és Városnap első állomása a Városi díjak átadása volt a múzeum kiállítótermében. Díszvendégként fogadták erdélyi testvértelepülésük, Csíkszentdomokos alpolgármesterét, Albert Alfonz Pált, feleségét és a település hivatali dolgozóit, akikkel idén ünnepeli Hajdúsámson a 10 éves testvéri kapcsolatukat.

Dandé Melinda

A Hajdúsámsoni Ízek Fesztiválja és Városnap résztvevőit Antal Szabolcs polgármester is köszöntötte

Forrás: Kiss Annamarie

Az önkormányzat minden évben kitüntető díjak adományozásával kívánja méltó módon kifejezésre juttatni elismerését, nagyrabecsülését és köszönetét mindazoknak, akik a helyi közügyek, valamint a közérdek valamely területén kimagasló teljesítményt nyújtottak, illetve a település érdekében több éven át kiemelkedően munkálkodtak, tevékenységükkel hozzájárultak Hajdúsámson szellemi és anyagi értékeinek gyarapodásához, hagyományai megőrzéséhez. Érdemeiket a képviselő-testület az utókor számára megörökíti és a jövő nemzedékei elé példaképül állítja.

Több díjazott is volt

A díjak kiosztására az ünnepségen került sor. Közművelődési díjat kapott Nagy János fogathajtó, az Egészségügyi díjat Nagyházi Jánosné körzeti ápoló vehette át, Vállalkozói díjban részesült Erdei Zoltán, a ZANE Systems Kft. ügyvezetője, Közbiztonsági díjazott Füzesi József rendőr főtörzsőrmester lett, Sport díjas Horváth Viktória MB I. női futsal sportoló, a Közéleti Személyiség díjat Fekete Róbert ebrendésznek adták, Közszolgálati díjban Szabó Józsefné köztisztviselőt részesítették.

Díjazottakkal
Forrás: Dandé Melinda

Az ünnepséget megtisztelte Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke és Tasi Sándor alelnök, akik az ünnepi gondolatok megosztása után átadták a Vármegyei Önkormányzat könyvcsomagját a díjazottaknak, mely magában foglalja a 82 település történetét, értékét.

Az est Cserpes Laura és Gáspár Laci énekesek koncertjeivel zárult.

A második nap sem unatkozhattak

40 fogathajtó, 25 főzőcsapat, erdélyi együttes, helyi fellépők, koncertek várták a látogatókat a fesztivál és városnap 2. napján.

– Városunk legnagyobb és leggazdagabb rendezvénye a fesztivál, melyre minden évben sokan neveznek – árulta el Antal Szabolcs polgármester, házigazda.

A napot megtisztelte Papp Zsolt, a vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, aki köszöntőjében Hajdúsámson fejlődését dicsérte. Tasó László országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket. – Szeretek Hajdúsámsonba jönni, ahol barátokkal találkozok, hiszen egy közösség vagyunk – fogalmazta meg.

Fogathajtók
Forrás: Dandé Melinda

A nap folyamán 40 fogathajtó mérte össze a tudását a versenypályán, mely végén kihirdették a legjobb fogatosokat. A tér másik részén mindeközben rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek az üstökben, hiszen hagyomány, hogy a programok közül nem maradhat ki a főzőverseny. A szakavatott zsűri két kategóriában hirdette ki az eredményeket. A legízletesebb levest a Hajdúsámsoni Vadásztársaság készítette, tárkonyos őz raguleves cipóban, a Szomszédok II. Fekete József csapata pedig a csülökpörkölt ágyon főtt szabolcsi töltött káposztájukkal nyűgözte le a zsűrit. Különdíjban részesítették a Református Egyházközség csapatát szépen feldíszített sátrukért.

Szakavatott zsűri a Szomszédok II. Fekete József csapata
Forrás: Dandé Melinda

A nap az Erdélyből érkező Slágerebbje Együttes fellépésével folytatódik 18 órától, míg a programsorozat fénypontja az R-Go Együttes élő koncertje lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában