Oktatás

2023.08.29. 09:03

Már csaknem száz hajdú-bihari intézmény csatlakozott Boldogságóra programhoz

Az így megszerzett tudás a hétköznapi gondok leküzdésében is segítheti a gyerekeket.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 10 éve indította el a Boldogságóra programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai programot foglal magába. A 2023/2024-es tanévre vonatkozóan eddig országosan közel 1500,

ebből Hajdú-Bihar vármegyében 97 oktatási intézmény csatlakozott az egyedülálló programhoz, de még egy hónapig, szeptember 30-ig várják a szakemberek a további jelentkezéseket

„A program kiváló kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk. A Boldogságórán elsajátított tudás segítheti a gyermekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben. A programunk célja ugyanakkor nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon a résztvevőknek, hogy könnyebben nézzenek szembe a mindennapi kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni az eléjük kerülő problémákkal, valamint, hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészségük megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására” – nyilatkozta a Boldogságóra programról Bagdi Bella pszichológus, a Jobb Veled A Világ Alapítvány elnöke.

A kapcsolódó sajtóközlemény rámutat: az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Pozitív Pszichológia Laboratóriuma először 2016-ban tudományosan is mérte a Boldogságóra Program hatékonyságát.

A kutatások is igazolták, hogy a boldogságórán elsajátítottak hatására a tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik, szignifikánsan jobb teljesítményt érnek el a divergens gondolkodást, az ötletgazdagságot és a gondolkodásbeli rugalmasságot vizsgáló tesztekben.

A boldogságórákon célzottan történő képességfejlesztéseknek köszönhetően egyértelműen javul a tanulók empátiás képessége és szociális érzékenysége is.

 A Boldogságóra Programhoz csatlakozó Hajdú-Bihar vármegyei intézmények folyamatosan frissülő listája itt érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában