Főigazgatói dicséretek

2023.06.08. 17:14

Legfényesebb csillagait díjazta a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum – fotókkal

Ezúttal 12 iskola 61 diákja és 29 oktatója vehetett át főigazgatói dicséretet.

Idén is megtartották a BSZC csillagai ünnepséget

Forrás: Tóth Imre

Kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokkal és oktatókkal telt meg csütörtök délelőtt a hajdúszoboszlói Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bocskai István Szakképző Iskola aulája. Ekkor tartották a BSZC Csillagai című ünnepséget, melyet 2017-ben hagyományteremtő szándékkal hívtak életre azzal a céllal, hogy jutalomban részesítsék azokat a tanulókat és felkészítő tanáraikat, akik a tanév során kiemelkedő eredményt értek el. Mielőtt átadták volna a főigazgatói dicséreteket, elsőként Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket.  Köszöntőjében többek között arról beszélt, felkészült szakemberek nélkül nem működne az ország. Úgy véli, fontos, hogy a tanulók ne csak a tanórákon adjanak számot tudásukról, hanem az iskola falain kívül is megmérettessék magukat. A képviselő a munka világára is kitért, mint mondta, ma Magyarországon a felkészült szakembereket tárt karokkal várják a cégek. 

Ez a generáció kivételezett helyzetben van, kell egy lelkes, tehetséges korosztály, aki belép a munkaerőpiacra – hangsúlyozta. 

Bodó Sándor országgyűlési képviselő
Forrás: Tóth Imre

Biztos jövőt kínál                                                                 

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere beszédében kitért arra, hogy a város számára nagyon fontos ez az intézmény és az oktatás. Emlékeztetett, Szoboszló kiváló teljesítményt mutat a turizmus területén évtizedek óta, 2022-ben itt töltötték el a turisták a legtöbb vendégéjszakát. Szavai szerint ez a turisztikai bázis a jelenlévő diákoknak is lehetőséget kínál. 

Aki ma szakmát választ, az egy biztos jövőt választ. Mindazok, akik itt végeznek, azok biztos, hogy munkát fognak találni

– jelentette ki. A polgármester kitért a térség fejlesztéseire is, úgy véli, mindegy, hogy valaki ipari szakmát tanul, vagy a mezőgazdaságban tanul tovább, a következő évtizedben az itt végzetteknek biztos munkahelye lesz. Mint mondta, fontos, hogy az új generációk itt tudjanak maradni helyben, és biztos megélhetést találjanak maguknak. Czeglédi Gyula úgy látja, a debreceni fejlesztések jóvoltából a térség is nagy növekedés előtt áll.

Czeglédi Gyula polgármester
Forrás: Tóth Imre

Pelyhéné Bartha Irén, a Berettyóújfalu Szakképzési Centrum főigazgatója beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a tanulmányi versenyeken elért eredmények igazolják, hogy a szakképzésben való részvétel nemcsak a gyakorlati készségek megszerzését jelenti, hanem az elméleti tudás mélyreható elsajátítását is. 

A szakmai tudás és a szakmához szükséges ismeretek magas szintű elsajátítása nemcsak az egyéni fejlődés szempontjából fontos, hanem a munkaerőpiacon való versenyképesség szempontjából is

 – hangsúlyozta. Elmondta, köszönettel tartoznak mindazoknak az oktatóknak, akik a gyerekeknek hitet és tudást adnak, nevelnek, képességet és készséget fejlesztenek. 

Pelyhéné Bartha Irén főigazgató
Forrás: Tóth Imre

– Az oktatási intézménynek a családdal együtt biztosítani kell a nyugodt környezetet, ahol adottak a feltételek az egészséges fejlődéshez és a képességek kibontakoztatásához. 

A fenntartói, működtető feladatot már évek óta az oktatási intézmények tekintetében az állam látja el. Megfelelő anyagi forrásokat biztosít az intézmények működtetéséhez és közben az infrastruktúra folyamatos megújításában segíti az ott folyó oktató-nevelő munkát – szögezte le a főigazgató.

Kitért arra is, hogy helyi városvezetéssel szorosan együttműködve alakítják az intézmények működését, a képzési szervezeteket folyamatosan a helyi munkaerőpiaci igényekhez igazítják. – Hajdú-Bihar vármegye vidéki városai csak akkor fejlődhetnek dinamikusan tovább, ha a jövő generációi az elkövetkezendő életük színterévé választják ezeket a településeket. Ehhez elengedhetetlenül szükséges a fejlődés motorjául szolgáló jól képzett és felkészült munkaerő – emelte ki Pelyhéné Bartha Irén. 

Harsányi István igazgató
Forrás: Tóth Imre


Harsányi István, a Bocskai István Szakképző Iskola igazgatója pedig arról beszélt, hogy az intézmény jó kapcsolatot ápol a városvezetéssel, a város és vonzáskörzetének cégeivel. Megosztotta, vannak olyan duális képzőhelyek, akiknél a gyakorlati képzés folyik. Itt kitért arra, hogy a BSZC és a Hungarospa Zrt. közötti szerződés keretében a duális képzőhely biztosítja a tanulók számára  gyakorlati és elméleti képzést is. Az iskoláról szólva elmondta, az elmúlt napokban napemelet telepítettek az épületre, a nyári szünetben pedig 12 tantermet újítanak fel. 
A köszöntők után átadták a főigazgatói dicséreteket, melyet 12 iskola 61 diákja és 29 oktatója vehetett át. Majd a kiváló duális partner elismeréseket is átadta Papp Gábor, a BSZC kancellárja, és Pelyhéné Bartha Irén főigazgató. Elismerést vett át a Hungarospa Zrt. képviseletében Czegle-Pinczés Enikő vezérigazgató, valamint a berettyóújfalui Csorba-II Kft. – Móló Panzió és Étterem – ügyvezetője, Csorba János.

KD


                                                                                                                                         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában