Oktatás

2023.06.03. 11:40

Két miniszteri elismerést is kiosztottak Hajdúdorogon

Pedagógusnapi ünnepséget tartott a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ.

Forrás: Füz László

A Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatója, Tóth Lajos Árpád május 30-án közös ünneplésre hívta a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dísztermébe az intézménye azon pedagógusait, akik a 2022/2023. tanévben a legeredményesebben végezték munkájukat – tájékoztatott közleményében a fenntartó. Horváth Zoltán hajdúdorogi polgármester köszöntőjét és a tankerületi igazgató ünnepi beszédét követően kitüntetéseket, elismeréseket adtak át.  

Pintér Sándor oktatásért felelős belügyminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Gyulai Editnek, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium mesterpedagógusának és Hajdu Mariannának, a hajdúhadházi Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyugalomba vonuló igazgatójának több évtizeden át végzett, kiemelkedően eredményes nevelő munkájuk elismeréseként.

A tankerületi központ 2019-ben alapította a „Jövő Nemzedékéért” díjat, melyet évente 3 pedagógus kaphat. 2023-ban Illés Marianna bocskaikerti fejlesztőpedagógus, Körtefái István hajdúdorogi mesterpedagógus és Szabó Sándor hajdúnánási mesterpedagógus, igazgatóhelyettes gyarapította a díjazottak sorát.

Haon, Hajdúdorog, Hajdúböszörményi Tankerületi Központ, pedagógusnap
Forrás: Füz László

A nyugalomba vonuló pedagógusok, akik legalább 25 éven át gyakorolták hivatásukat, Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesülhetnek. Idén 49 tankerületi tanítót, tanárt köszöntöttek ez alkalomból. Végezetül 40 pedagógus és az iskolaigazgatók tanévben végzett kiemelkedően eredményes munkájáért adott át elismeréseket a tankerületi igazgató.

A „mórás” diákok Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára készített fergeteges műsorukkal tették emlékezetessé a pedagógusnapot. A költőóriás rövid, de nagyon tartalmas életét 59 gyermek játékával, 15 pedagógus közreműködésével és felkészítésével elevenítették meg a színpadon. Az ünnep szépen terített asztalok mellett, kedélyes baráti beszélgetésekkel zárult. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában