Helyi közélet

2023.06.06. 14:53

Fontos változás jön szerdától a debreceni belvárosi közlekedésben

Önálló balra sáv lesz a Bajcsy-Zsilinszky utcán, a Tisza István utca felé.

A Tisza István utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződése

Forrás: Google Street View

Debrecen önkormányzata folyamatosan vizsgálja a jelzőlámpás csomópontok áteresztőképesség-javításának lehetőségeit. 

A kapacitásnövelés érdekében most a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Tisza István utca csomópontjának Bajcsy-Zsilinszky utcai ágán a meglévő balra-egyenes-jobbra sáv mellett önálló balra kanyarodó sávot alakítanak ki a burkolati jelek felfestésével, valamint új jelzőlámpa telepítésével

– írták keddi közleményükben.

Hozzátették, a beavatkozásnak köszönhetően a balra (a Tisza István utca irányába) kanyarodás lehetősége jelentősen megnő, így a tömbbelsőből gyorsabb lesz kijutni.

A kivitelezés előkészítése parkolóhelyek lezárásával június 6-án – kedden – a késő délutáni órákban megtörténik, majd a tervek szerint szerdán helyezik ki a szükséges új KRESZ-táblákat és festik fel a burkolati jeleket. Ha utóbbit az eső miatt nem tudják elvégezni, a következő napokban festenek majd.

Az önkormányzat arra kéri a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Tisza István csomópontjában járókat, hogy az önálló balra kanyarodó sáv kialakítása miatt a következő napokban körültekintően közlekedjenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában