Doktoravató

2023.06.02. 17:06

Doktorokat avattak a Debreceni Egyetemen – fotókkal

Címeket is adományoztak, kitüntetéseket adtak át az eseményen.

Forrás: Kiss Annamarie

Hagyományos tavaszi doktoravató ünnepségét tartotta pénteken délután a Debreceni Egyetem a főépület Aulájában. Dr. Csernoch László rektorhelyettes köszöntője és dr. Szilvássy Zoltán rektor ünnepi beszéde után a társadalomtudományok, a természettudományok, az informatika, az agrártudományok, a bölcsészettudományok, valamint az orvos- és egészségtudományok terén végzett hallgatók vehették át doktori (PhD) oklevelülket. 

A 92 jelölt közül 78 summa cum laude, 14 cum laude minősítéssel tett eleget a fokozat megszerzéséhez előírt követelményeknek.

Habilitált doktori címet az egyetem 33 oktatója vehetett át; az agrártudományok területén 2, a bölcsészettudományok terén 4, a műszaki tudományok területén 2, az orvos- és egészségtudományok terén 12, a társadalomtudományok terén 8, a természettudományok területén 5 személy.

A Debreceni Egyetem Szenátusa Professor Emeritus címet adományozott 9 nyugalmazott tanárának; Bányai István, Batta Gyula, Csorba Péter, Dombrádi Viktor, Erdődi Ferenc, Papp Klára, Somsák László, Szabó Gábor és Szöllősi János szintén vehette át a címet.

Az egyetem a rendezvényen díszdoktorai sorába avatta Sorin J. Brull-t, az amerika egyesült államokbeli Mayo Clinic, Florida professzorát. Végül a Debreceni Egyetem Publikációs Díja kitüntetést öten vehették át.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában