Párthír

2023.06.06. 15:08

A Civil Fórum kérdőívét kitöltők elutasítják a debreceni akkugyárat – Fidesz-reagálással

Illés-Rácz Mariann és Dr. Gondola Zsolt Zoárd tartott sajtótájékoztatót

Forrás: Kiss Annamarie

Csaknem háromezer főt ért el a Civil Fórum Debrecen Egyesület a második közvélemény-kutatása során – erről Illés-Rácz Mariann és Dr. Gondola Zsolt Zoárd önkormányzati képviselők tájékoztattak kedden. Az április végén, május elején öt helyszínen zajló, minden nemű adat vagy elérhetőség rögzítését mellőző kérdőívben többek között arra válaszolhattak a debreceni polgárok, hogy szeretnék-e, ha megépülne a cívisvárosban a kínai akkumulátorgyár; bíznak-e az engedélyeket kiadó, környezettanulmányokat végző hatóságok döntéseiben. A gyárépítést elutasítók száma az októberi felmérés 72 százalékos eredményéről 88-ra emelkedett. A hatósági döntésekben a mostani válaszadók 85 százaléka sejt politikai nyomást.

Elhangzott, az egyesület mögött egy komoly környezetvédelmi szakemberekből álló stáb van, amelynek munkájával továbbra is mindent elkövetnek, hogy a debreceni többség érdekei érvényesülhessenek. 

Reagált a Fidesz

Az elhangzottak kapcsán a debreceni Fidesz-KDNP frakció közleményt adott ki: A városvezetés és a Fidesz-KDNP frakció 25 éve a debreceniek erős felhatalmazása alapján a város hosszútávú jövőjét meghatározó stratégiák mentén vezeti és fejleszti Debrecent, biztosítva a város lakói számára a dinamikusan fejlődő környezetet, a stabil és jól jövedelmező munkahelyeket, valamint a megfelelő jövőképet. Számunkra a debreceniek a legfontosabbak, figyelemmel kísérjük az általuk megfogalmazott észrevételeket, ennek megfelelően úgy fejlesztjük a várost, hogy azokra minden körülmények között megtaláljuk a megfelelő megoldásokat – írják.

Szerintük amennyiben a Civil Fórum ellenzi az akkumulátorgyárak felépítését, akkor nyilvánvalóan ellenzik a BMW-gyár felépítését is, tekintettel arra, hogy elektromos autó akkumulátor nélkül nem elképzelhető. Ez pedig tönkretenné Debrecen gazdaságát és a város jövőjét, mely egyértelműen felelőtlen hozzáállás. A Fidesz szerint a debreceni ellenzék nem érdekelt a város hosszútávú jövőjének építésében, kizárólag a saját politikai érdekük alapján cselekednek és minden megnyilvánulásukból egyértelmű, hogy a 2024. évi önkormányzati választáson túl nem gondolkodnak.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában