Öt csónakkal takarítottak

2023.05.31. 09:36

Tiltott és nagyon veszélyes eszközöket szedtek ki a népszerű debreceni horgásztóból

A Látóképi-tározó arra kéri a horgászokat, hogy tartsák be a szabályokat.

Forrás: Facebook / Látóképi-tározó

Tótakarítási napot tartottak a Látóképi-víztározón: tizenkettő fő részvételével a kíméleti résztől a spiccig haladva öt csónakkal szedték össze a beszakadt szerelékeket, írta a Pecaverzum a Debrecenhez közeli tározó Facebook-posztja nyomán.

Nem találtak annyi szereléket, mint legutóbb, de kiderült, hogy vannak horgászok, akik nem megengedett eszközöket használnak, mint például leadcore, vagy két horog , alul -felül ütközőkapcsokkal, forgókkal. A poszt szerint ezeket nem véletlenül tiltják a tavon, hiszen az „akadós” területek miatt veszélyesek a halakra, maradandó sérüléseket okozhatnak nekik, és akár meg is ölhetik őket.

A bejegyzésben azt is írták, a jövőben is lesznek ellenőrzések, a horgászokat pedig arra kérik, figyelmesen olvassák el a szabályzatot. 

Tisztelettel kérünk mindenkit, figyeljünk oda a tó élővilágára és a halak védelmére ,ilyen szerelékek mellőzésével is lehet nagyon szép eredményeket elérni Látóképen

 – tették még hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában