Tárgyalás

2023.05.21. 15:30

Papp Viktor: Értjük a mikepércsiek problémáját

Négy pontban állapodott meg Tímár Zoltán polgármester és a debreceni városvezetés; a megbeszélések folytatódnak.

Papp Viktor

Forrás: Napló-archív

Értjük a mikepércsiek problémáját, partnerként tekintünk a településre, a mikepércsiek számíthatnak Debrecenre, a város segítségére. Az együttműködésünk a jövőben sikeres lesz, erre biztosíték a találkozók jövőbeni rendszeressége, továbbá Tímár Zoltán, Mikepércs polgármestere a CATL-akkumulátorgyár környezeti hatásait vizsgáló monitoring bizottság állandó meghívott tagja lesz

 – mondta el a Cívishírnek Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezetője a debreceni városvezetés és Tímár Zoltán május 17-i egyeztetéséről. A találkozóról Papp László, Debrecen polgármestere közösségi oldalán tett bejegyzést. Ebben azt tartalmasnak és előremutatónak nevezte, és ahol a – már említett – monitoring bizottsági ülésekre Mikepércs első emberének szóló meghívásán túl még három fontos témában állapodtak meg:
   • összefognak, és Mikepércsre is kiterjesztik a véderdősítést,
   • a települést integrálják Debrecen nagy víziközmű-fejlesztési programjába, továbbá
   • a vármegyeszékhely déli részén kialakítandó csapadékvíz-elvezető rendszer a mikepércsi gazdáknak is biztosít öntözési lehetőséget.
– A víz kérdése talán a legkardinálisabb ügy. Ennek megoldására Debrecen az elmúlt hetekben biztosítékot kapott a kormánytól. Teljes egészében megújul a debreceni víziközmű-hálózat, kialakítjuk a szennyvíz szürkevízzé történő alakításának rendszerét, továbbá a Keleti-főcsatornából több nyersvíz érkezik a városba. Mindezekkel ki tudjuk elégíteni az ipar vízigényét is – folytatta Papp Viktor, aki a találkozóról ugyancsak tett egy bejegyzést politikusi közösségi oldalán. 

Ebben rávilágított a találkozó másik meghívottjának, a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület tevékenységére, amiben megkérdőjelezi a szervezet civil voltát. Mint fogalmazott a frakcióvezető, a debreceni városvezetéssel folytatott megbeszélésen biztosan kényelmetlenül érezték volna magukat, mert értelmes párbeszéd helyett a baloldal által különböző indokokkal szervezett tüntetéseken vesznek részt Budapesten, a képviselet helyett az ellenállást választják, továbbá a tények helyett az álhírekben hisznek. 

A tárgyalások helyett baloldali politikusokkal szerveznek tüntetéseket és szűk körű találkozókon vesznek részt.

 „Ezekből egyértelműen látszik: egy újabb külföldi érdekeket és politikai célokat szolgáló civil szervezet telepedett rá egy nyugodt település lakóira, akiknek állítólag a nevében cselekszik úgy, hogy arra senki nem hatalmazta fel őket.” – olvasható Papp Viktor bejegyzésében.
A debreceni városvezetés és Tímár Zoltán között létrejött megbeszélés előzményei közé tartozik, hogy a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület az akkumulátorgyár ügyeiről szóló lakossági fórumra hívta Papp Lászlót. Erre a debreceni városvezető felajánlotta, vegyenek részt a Tímár Zoltánnal május 17-én tartandó megbeszélésen, ugyanakkor biztosította az egyesületet – és rajtuk keresztül a mikepércsi lakosokat –, hogy érdekeiket a legmesszebb menőkig szem előtt tartja.
CH
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában