CATL

2023.05.04. 14:02

Minden, amit tudni lehet a debreceni akkugyárról, most már egy helyen érhető el

Már elérhető az EDC Debrecen és a DIF munkatársai által létrehozott honlap, mely tisztázza a CATL-beruházással kapcsolatban felmerült kérdéseket.

Pécskay Zoltán mutatta be a debreceniakkugyar.hu oldalt

Forrás: Czinege Melinda

Közmeghallgatások, tiltakozó felvonulások sora követte a tavaly év végén tett bejelentést: Debrecenben akkumulátorgyár épül. Bár sok esetben feldúlt állapotok és tomboló indulatok uralták a beruházással kapcsolatos találkozókat, egy valami egyértelműen kirajzolódott: a lakosságnak igencsak szép számmal akadnak kérdései, és nem egy esetben tartanak a gyár jövőbeli működésének környezetre gyakorolt hatásától. Az is jól látszott, hogy a felmerülő kérdéseket muszáj tisztázni, mert a beruházással kapcsolatban már az első pillanattól kezdve rémhírek keringtek.

Azért, hogy bárki hiteles képet kapjon a debreceni akkumulátorgyár fejlesztéséről, a EDC Debrecen és a DIF munkatársai létrehoztak egy honlapot, ahol kizárólag a leghitelesebb forrásból származó információk sorakoznak. A honlap május 4-től elérhető, csütörtökön ezért Pécskay Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezetője részletesen is bemutatta azt a sajtó munkatársainak. Az ügyvezető kiemelte, hogy a legfontosabb cél a felület létrehozásánál az volt, hogy a böngészők közérthető válaszokhoz jussanak a debreceni akkumulátorgyár fejlesztésével kapcsolatban.

Számos kérdés merült fel az elmúlt hónapokban a beruházással kapcsolatban, láthattuk, hogy a fejlesztés kérdése foglalkoztatja a lakosságot, érthető módon. Szerettük volna, ha a beruházással kapcsolódóan felmerülő kérdésekre adott válaszok, az információk összessége egy helyen elérhető. Ezért hoztuk létre ezt a honlapot – emelte ki Pécskay Zoltán.

Pécskay Zoltán mutatta be a honlapot
Forrás: Czinege Melinda

Témakörökre bontva találunk választ

A debreceniakkugyar.hu oldalon a többek között a CATL cégről olvasható bemutatkozás, valamint található egy Kérdések és válaszok menüpont is, ahol témakörökre bontva szerepelnek a leggyakrabban feltett kérdések. Az oldalon böngésző a kérdésre kattintva találja meg a tömör, lényegre törő, egyértelmű választ. Pécskay Zoltán elmondta, hogy a témakörök között már most megtalálható a leendő gyárhoz kapcsolódó közműigény mind a víz, mind az energiafelhasználás tekintetében, emellett hulladékgazdálkodáshoz és környezetvédelemmel kapcsolatos válaszok, továbbá a város és a Debreceni Egyetem együttműködésében megvalósuló monitoringrendszer kiépítésével összefüggő információk. Hangsúlyozta, hogy az oldalon fellelhető kérdések sora folyamatosan bővül.

A honlapot frissíteni fogjuk, tehát ha újabb mérföldkőhöz ér el a beruházás, vagy olyan kérdések merülnek fel, melyek nagy érdeklődést mutatnak, akkor azokat az információkat is közzétesszük – részletezte.

Hiteles és megalapozott információ

A CATL-gyár beruházásával kapcsolatban az elmúlt időszakban temérdek hír megjelent, melyek közül akadtak olyanok, melyek valótlan állításokkal szolgálták az érdeklődőket. Pécskay Zoltán bízik abban, hogy a honlap segít majd tiszta, valós és hiteles képet adni a beruházással kapcsolatban. Mint mondta, a honlapon csak olyan információk találhatók meg, melyek már korábban megjelentek, így tulajdonképpen egy információtárat készítettek el, melyben csak a hiteles, megalapozott adatok szerepelnek.

A debreceni akkumulátorgyár fejlesztéséhez kapcsolódó honlap az EDC Debrecen, valamint a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. munkatársai közreműködésével készült el. 

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában