Polgárőrség

2023.05.30. 13:03

Majd’ egymillió órát szolgáltak tavaly a hajdú-bihari polgárőrök - fotókkal

A pandémia után a háború és a migrációs válság fokozódása adott többletmunkát az önkénteseknek.

Idén is elismerték a vármegye legjobb polgárőreit

Forrás: Bekecs Sándor

A hajdúnánási Kendereskertben tartotta május végén éves közgyűlését a Hajdú-Bihar Vármegyei Polgárőr Szövetség. Az eseményen a tagszervezetek képviselői előtt számolt be az elnökség az elmúlt egy év eredményeiről, valamint a következő időszak terveiről, kilátásairól.

A 2022-es év a szokásosnál is nehezebb volt a polgárőrségek és polgárőreik számára. A pandémia után arra számítottunk, hogy könnyebb időszak következik, de sajnos nem így történt. A szomszédunkban kirobbant háború és a migrációs helyzet fokozódása megnehezítette, meghatározta mindennapi feladatainkat

 – fogalmazott értékelője elején Boros Viktor elnök. Felidézte, az elmúlt tizenkét hónapban is számos feladatot elláttak, több eseményen is segédkeztek a vármegye polgárőrei: sporteseményeken, települési rendezvényeken, iskolák környékén ügyeltek a biztonságra; halottak napján és mindenszentekkor biztosították a temetők környékét. Komádiban tartották a Megyei Polgárőr Napot, ahol mintegy 1500 tag ünnepelt közösen.

Új eszközöket is vásároltak

– Tavaly több mint 909 ezer munkaórát teljesítettek megyénk polgárőrei. Ha ezt kétezer forintos óradíjjal számolnánk, mintegy 18 millió 188 ezer forint értékű munkát végeztek el. A rendőrséggel 44 ezer 240 óra közös szolgálatot teljesítettünk – sorolta a főbb adatokat. A vármegye polgárőrei feladatokat láttak el a déli határszakaszon és az Ukrajnával közös határszakaszon is. Boros Viktor kiemelte, ezúttal is hiánytalanul adták le a támogatások elszámolását az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) részére, amely most sem talált hibát és hiányosságot.

A vármegyei polgárőr szervezetek ellátottságával kapcsolatban megosztotta, 80 darab személygépjármű, 119 kerékpár, 20 robogó és 43 darab elektromos kerékpár segíti munkájukat nap mint nap. 2022-ben 19 darab elektromos mopedet vásároltak az OPSZ támogatásából, melyet 12 egyesület között osztottak ki.

Bekecs Sándor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában