Debreceni állatkert

2023.05.25. 15:52

Kicsit anyja, kicsit apja az újszülött debreceni lámacsikó

Bővült a nagyerdei csapat, de az új jövevény hamarosan továbbáll.

Az állatkert újszülött lámabébije

Forrás: debreceni állatkert

Tarka lámacsikó született május 23-án a debreceni állatkertben, tudatta portálunkkal az intézmény. A kis kanca szépen erősödik és egyre aktívabb, noha a sok pihenés mellett még jó ideig igényli anyja gondoskodását. Színezete az elmúlt években világra jött testvéreihez hasonlóan elöl fehér, hátul pedig sötétbarna, ami egészen azóta hagyománynak számít az intézményben, hogy a fehér kancáihoz 2016-ban megérkezett Negro, a fekete csődör a kassai állatkertből.

Tarka lámacsikó Debrecen
Forrás: debreceni állatkert

A közleményben azt írják, mivel a lámák egy csődörből és annak kancáiból álló csapatokban élnek, ivarérését követően a most még pár napos lámabébi is el fog költözni, de a nyár folyamán még egészen biztosan találkozhatnak vele a látogatók a Dél-Amerika-kifutósoron.

A legnagyobb termetű újvilági teveféle, a vadon élő guanakóból háziasított láma immár világszerte népszerű haszonállat. A megfelelő környezetben nevelkedett egyedek barátságosak és érdeklődőek, a közhiedelemmel ellentétben pedig csak fajtársaikat köpik le – őket is főként dominanciaharcok során –, így a békés és évről évre utódokkal gyarapodó debreceni csapattól nincs miért tartanunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában