Együttműködés

2023.05.19. 13:34

Két munkacsoportja is megalakult a Debreceni Régió Együttműködési Tanácsának

Egészségügyi és turisztikai együttműködés jött létre Debrecen és a vármegye települései között.

A munkacsoportok célja, hogy szorosabb együttműködés jöjjön létre a települései között, illetve közösen képviseljék a vármegye és régió érdekeit

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Régió Együttműködési Tanácsa turisztikai és sport, valamint egészségügyi és szociális munkacsoportjai alakulnak meg május 19-én a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetben (Daefi). Mint azt Széles Diána, Debrecen alpolgármestere az alakuló ülésen hangsúlyozta, a munkacsoportok célja, hogy szorosabb együttműködés jöjjön létre a települései között, illetve közösen képviseljék a vármegye és régió érdekeit. – A munkacsoportok keretében meglátogatjuk egymás intézményeit, megnézzük ki, milyen kihívásokkal küzd, s esetleg Debrecen hogyan tud saját erejénél fogva segíteni a településeknek – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette: az egészségügyi alapellátásban a nyáron rengeteg olyan változás lesz, ami mindannyiunkat fog érinteni. Az egészségügyi és szociális munkacsoportnak köszönhetően azonban egy közös, összehangolt képviselettel rendelkezünk így a vármegyében. 

Azért a Daefit választottuk helyszínül, mert szerettem volna megmutatni a település képviselőinek, hogy ez az intézmény országosan is egyedülálló példa arra, hogy állami támogatásból is lehet jót alkotni 

– közölte Széles Diána.

Forrás: Molnár Péter

Közösen erősebbek

Az egészségügyi és szociális munkacsoport a vámospércsi, míg a turisztikai és sport munkacsoport hajdúszoboszlói vezetéssel fog működni. – Turisztikai szempontból Tiszafüred, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Debrecen évek óta együttműködik, melyet most politikai keretek közé is teszünk.

Dr. Kovács Gergely, Hajdúszoboszló alpolgármestere kérdésünkre elmondta, idegenforgalom szempontjából Hajdúszoboszló hagyományosan egy nagyon erős város és desztináció. – Fontosnak tarjuk, hogy Debrecen-Tiszafüred-Hortobágy –Hajdúszoboszló által lehatárolt turisztikai desztinációt; egymás termékét tovább erősítsük, hiszen a megváltozott turisztikai igények alapján a vendégek már nem szeretnek egy helyben időt tölteni, hanem egyre inkább keresik az aktív turisztikai lehetőségeket. Úgy gondolom, hogy a felsorolt 4 turisztikai desztináció külön-külön is nagyon erős idegenforgalmi termékekkel rendelkezik, de nyilván egy szinergikus hatású együttműködéssel még inkább fokozódik. Ugyanakkor a régióban található további településeket, – akik szintén rendelkeznek rejtett turisztikai kincsekkel – a nagyobb desztinációk szakmai segítségével minél több vendéget hozhatnak – véli az alpolgármester. Dr. Kovács Gerely szerint, Hajdúszoboszló polgármestere, Czeglédi Gyula több mint negyedszázados turisztikai tapasztalattal rendelkezik, melynek köszönhetően biztos komoly szakmai segítséget tudnak nyújtani a kisebb településeknek is.

Forrás: Molnár Péter

Az egészségügyi és szociális munkacsoportban Derecske, Mikepércs, Nyíradony, Püspökladány és Vámospércs, míg a turisztikai és sport munkacsoportban pedig – Vámospércs kivételével – az összes említett település, mellett Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Létavértes, Tiszafüred és Nádudvar képviselteti magát. 

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában