Testületi ülés

2023.05.25. 18:21

Kánikulában is takarékos Nádudvar, a Napfény Óvoda és a sportcsarnok is napelemeket kap

Nyáron szintén spórolnak az energiával a helyi közintézményekben.

A Jókai4 Sportcentrumra is kerül napelem

Forrás: Marján László

Utolsó tavaszi ülésén Nádudvar képviselő-testülete összesen 13 napirendet tárgyalt. A csütörtök délutáni ankét lényeges témája volt ezúttal is az önkormányzat energiahatékonysági intézkedési tervének aktualizálása. Ebben javaslatot tettek a nyári – leginkább a légkondicionáló berendezéseket érintő – energiatakarékos „üzemmentre” a munkavédelmi követelmények figyelembevételével. Két újabb épületükre, a Napfény Óvodára és a Jókai4 Sportcentrumra szerelnek napelemeket.

Királyi kiváltságlevél

A városházi tanácskozás fontos epizódja volt Nádudvar mezőváros részére I. Ferenc király által 1811-ben kiadott királyi kiváltságlevél fakszimile (azaz az eredetivel mindenben megegyező másolat) kiadása. Nádudvar 2024-ben ünnepli várossá válásának 35. évfordulóját, így az idén decemberre megjelenő kötet is hozzájárul a jubileum méltó megünnepléséhez.

Belterületi utak fejlesztésére irányuló közbeszerzési eljárás megindításáról is döntött a Maczik Erika polgármester vezette grémium. A három részből álló felhívás folyományaként hét utca útburkolata és csapadékvízelvezetése újulhat meg; nevesül: Kölcsey, Dohány, Nyerges, Alkotmány, Rózsa, Baksay és Dózsa.

Napirenden volt még az önkormányzat költségvetési rendeletének módosítása, 2022. évi zárszámadása és belső ellenőrzése, a tulajdonában lévő Nádudvari Településfejlesztési és Városgazdálkodási Nonprofit Kft. múlt évi üzleti tervének teljesítése, illetve a szociális szolgáltató központ és a gyermekjóléti szolgálat tavalyi munkájának értékelése.

Két soron kívüli támogatásról is döntöttek civilszervezetek javára: a Medicopter Alapítvány számára a légimentés eszközbeszerzési, illetve a Nádudvari Lovassport Egyesület működésének, valamint lovasszínházi előadásának évközi dotációjáról.

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában