Közgyűlés

2023.05.23. 16:21

Ingyenes használat sportorvosi célra

A Debrecen, Angyalföld tér 1. szám alatti ingatlan egyes helyiségeit ingyenes használatba adja az önkormányzat az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) részére, ha igennel szavaz a javaslatra csütörtökön a közgyűlés.

A testület 2022 decemberében a 2 ezer 696 négyzetméter nagyságú, „orvosi rendelő” megnevezésű ingatlan két, egyenként 23,55 négyzetméter nagyságú helyiségét – a közös helyiségek (váróterem, szociális helyiségek) használati jogával együtt – az OSEI részére, közfeladat (egészséges életmód segítését célzó szolgáltatás és sport ügyek) ellátása céljából. Figyelemmel az önkormányzat energiamegtakarítási intézkedéseire, a közgyűlés a sportorvosi szakrendelés átmeneti elhelyezésére tekintettel, a használatba adási jogviszony időtartamát 2023. június 30-ig határozta meg. Az OSEI főigazgató főorvosa, dr. Soós Ágnes kérelemmel fordult az önkormányzathoz, melyben a helyiségek hosszú távon történő további használatának biztosítását kérte. Az előterjesztés a jogviszony lejáratát 2028. június 30-ig javasolja módosítani.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában