Önkormányzat

2023.05.31. 11:08

Húsz év háziorvosi szolgálatot ismert el a csökmői képviselő-testület

Az elismerést a községben a május 30-án tartott ülésen adták át.

Elismerték a háziorvos munkáját (balról Nagy Tibor, jobbról dr. Bagdán Péter Gábor)

Forrás: B. Kiss Andrea

Dr. Bagdán Péter Gábor háziorvos munkájának elismerésével indult a képviselő-testületi ülés kedden. Nagy Tibor polgármester oklevelet, emlékplakettet és egy hollóházi porcelánvázát adott át az orvosnak, aki immár húsz éve áll a csökmői betegek szolgálatában. Bagdán doktor nem számított erre, hiszen csak a 2022. évi háziorvosi tevékenységről szóló beszámolója miatt érkezett az ülésre. 

Nagyon jól esett az elismerés. Még most jöttem Csökmőre, és már eltelt húsz év

 – mondta az orvos. Ezután a beszámolója kapcsán Szigeti János képviselő által feltett kérdésekre válaszolt. Megtudhattuk tőle, hogy nagyon sok munkája van, hiszen a háziorvosi feladatok mellett helyettesítést végez és ügyeleteket is tart, valamint az adminisztratív terhek is sokat elvesznek a páciensekre fordítható időből. Reménykedik az egészségügy pozitív változásában, mert mint hangsúlyozta, jelenleg nagyon nehéz a helyzetük. 

Ő is gyakran érzi, hogy egyre nehezebb mindenhol helyt állnia, szüksége lenne pihenőre, de helyettesítőt nehéz találni. Kiemelte két segítőtársát, a csökmői és a darvasi asszisztenseit, és elmondta, bízik benne, hogy évekig együtt tudják még végezni a feladatokat.

Csökmő Bagdán Péter Gábor  Nagy Tibor haon
Dr. Bagdán Péter Gábor háziorvos (balról) és Nagy Tibor polgármester
Forrás: B. Kiss Andrea

Vita alakult két támogatást illetően

Az orvos távozása után a testület a további nyolc napirendi pontot tárgyalta meg, amikben jelentések elfogadásáról, rendeletek módosításáról volt szó. A települési támogatásról és egyéb szociális ellátásokról szóló rendelet módosítása több képviselőt is szóra késztetett. 

A meglévő támogatások összegének emelése nem volt vitatéma, viszont a két új támogatást – óvodakezdési és letelepedési támogatást – alaposan átbeszélték, mire döntés született. Ezekről a változásokról hamarosan a honlapon és a helyi lapból értesülhetnek majd az érintettek.

A különfélék napirendi pontban Nagy Tibor polgármester beszámolt arról, hogy május 4-én a parlamentben átvette az eneriatudatos önkormányzat díjat. Több alkalommal vett részt leaderes megbeszéléseken is, valamint tájékoztatást nyújtott arról is, hogy a település biztonságát szolgáló térfigyelő kamerarendszer kialakítása egyeztetés alatt áll. 

Az ivóvíz pályázaton nyert több mint másfél millió forintot a vízmű fogja felhasználni, míg a szociális tűzifa támogatásra kapott közel három millió négyszázezer forintra a támogatási okirat már megérkezett.

 Elégedetten nyugtázta, hogy az elmúlt héten látványos programok zajlottak Csökmőn. Ilyen volt a tankerületi fúvószenekari találkozó, az önkéntes nap és a községi gyereknap.

B. Kiss Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában