Programajánló

2023.05.07. 18:08

A debreceni állatkertben egy egész hétig tart a madarak és fák napja

Herman Ottó kezdeményezésére 1906 óta minden évben május 10-én tartjuk a madarak és fák napját, amely a közösség – eredetileg főként az ifjúság – figyelmét hivatott felhívni az élővilág e rendkívül értékes képviselőire és védelmük fontosságára. 

A jeles zöld ünnep alkalmából a Zoo Debrecen most először május 8. és 14. között egy egész héten keresztül tematikus programokkal várja az újjáéledő természet iránt érdeklődő gyermekcsoportokat és családokat

– adta hírül a Haonnak az intézmény.

Hétköznap a park több időpontban fogadja a [email protected] e-mail címen vagy a +36/30-355-5370-es telefonszámon előzetesen regisztráló óvodás és iskolás csoportokat, akiknek interaktív szakvezetésen mutatja be testközelből a madarak és fák világát, és ajándék facsemetével is kedveskedik. Szombaton és vasárnap tettre kész ornitológusokként a látogatók maguk is részt vehetnek az egzotikus tollas lakók viselkedésének kutatásában, interaktív foglalkozás keretében pedig tovább bővíthetik velük kapcsolatos tudásukat az Ismeretek tárházában.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában