Közlekedésfejlesztés

2023.05.23. 18:44

Ideiglenesen átalakítják a kismacsi kerékpárutat

Június közepétől adják vissza a forgalomnak a lezárt kerékpárszakaszt Kismacsnál

Forrás: Napló-archív

Folyamatban van a 33. számú főút 2x2 sávosítása Kismacs környezetében is. A településrész két csomópontját a Napraforgó utca és az Orgona utca biztonságos ki- és beközlekedése érdekében átalakítják jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítésével – tájékoztatta a Haont a debreceni városháza.

A múlt évben a kerékpárút Zöldmező utcai kicsatlakozását annak érdekében építették meg, hogy a csomópont átalakításáig is tudják használni a lakosok – hívták fel a figyelmet.

A 33-as számú főút 2x2 sávosítását végző kivitelező Strabag Zrt. az Orgona utcai csomópont átépítése miatt a kerékpárút egy részét átmenetileg lezárta, és egy kis szakaszon felbontotta annak érdekében, hogy az Orgona utcai csatlakozást az útépítési tervek szerint lehessen megvalósítani. A kerékpáros közlekedés átvezetése ez idő alatt biztosított a Zöldmező utcára beton alappal ellátott új, ideiglenesen kialakított nyomvonalon. Június közepétől visszaadják a forgalomnak a lezárt kerékpárszakaszt, és az eredeti nyomvonalon tudnak majd a kerékpárosok közlekedni.

Ugyanakkor felhívják a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy a zajvédő fal kialakítása és egyéb más munkálatok végzése miatt ideiglenes jelleggel rövidebb időszakokra még augusztus végéig lezárhatják az érintett kerékpárút-szakaszt. Kérik az arra járókat, hogy az építkezés ideje alatt körültekintően közlekedjenek! 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában