X. Nádudvari Országos Mazsorett Fesztivált

2023.05.30. 17:59

Három vármegyéből érkeztek a jubileumi dzsemborira

A városközpontban vonult a X. Nádudvari Országos Mazsorett Fesztivált több mint 200 táncosa.

A mazsorett fesztivál népes mezőnye

Forrás: Marján László

Debrecen, Balmazújváros, Hajdúdorog, Hosszúpályi, Eger, Vésztő, Köröstarcsa, Füzesgyarmat és Nádudvar városából érkezett a szombati nagyszabású versenyre a négy korosztályban szereplő 18 csoport.

A házigazda Csilla Fitness SE táncos lányai nyitották a fesztivált, majd Maczik Erika, Nádudvar polgármestere (aki egyben mazsorettes anyukaként is szurkolt a fesztiválon), valamint Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a sok ismerős arcot, hiszen számos formáció tagjai már többedjére lépett fel a Hortobágy-széli kisvárosban.

Maczik Erika polgármesterként köszöntött, mazsorettes anyukaként szurkolt a fesztiválon
Maczik Erika polgármesterként köszöntött, mazsorettes anyukaként szurkolt a fesztiválon
Forrás: Marján László

A kerek rendezvény-évforduló alkalmából a helyi mazsorettesek Erzsike nénije, azaz oktatójuk, Tőzsér Jánosné, a rendezvény fő szervezőjeként tucatnyi elismerő oklevelet adott át az őket immár 19 esztendeje támogató szervezeteknek, egyéneknek.

Bodó Sándor köszöntője és a tombola ajándékok
Bodó Sándor köszöntője és a tombola ajándékok
Forrás: Marján László

A több órányi színpadi produkciót követően – míg a dr. Tóthné Rozsályi Judit táncpedagógus és mazsorett oktató, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség alelnöke által vezetett zsűri tanácskozott – minden csoport menetformációba állt és a hajdúszoboszlói Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ifjúsági Fúvószenekarának zenei taktusaira körbe meneteltek a település központját a fesztiválnak helyet sportcsarnoktól a gyógyfürdőig és vissza.

A zárásként következő eredményhirdetésen aztán a nívós produkcióknak köszönhetően röpködtek az arany és kiemelt aranyminősítések, a koreográfiai és mosoly-díjak, továbbá kitüntették a legjobb tamburmajorokat is.

Menettáncos felvonulás a városközpontban
Menettáncos felvonulás a városközpontban
Forrás: Marján László

Azt hihettük volna, hogy a többórás táncolás és menetelés kellően lefárasztotta a fiatal lányokat és hölgyeket, ám a díszes paraván előtti fotózkodást követően még többen kézilabdát ragadtak, hogy ekképpen vezessék le a még megmaradt energiáikat. De még ekkor is volt erejük kiabálni közös szlogenjüket: Mindhalálig mazsorett!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában