Mihály-napi vásár

2023.05.13. 11:19

Sokan várták a debreceni Mihály-napi nagyvásárt – a nyitás után egy órával már zsongott a terület – fotókkal, videóval

A szombati nyitás után egy órával már jelentős tömeg nézelődött, kóstolgatott, kérdezősködött az árusoknál a Böszörményi úti vásárterületen.

A szombati nyitás után egy órával már jelentős tömeg nézelődött

Forrás: Kiss Annamarie

A Csupasztehéntől (bőrműves) néhány méterre aurafotózásra volt lehetőség, jobbra csillogó üveg nyakékek, egy tekintetemeléssel arrébb olyan mesés kerámiabögrék, amelyek mindegyikére egy-egy külön történetnyi díszítést karcolt, festett alkotójuk. 

Nem Alice Csodaországában, hanem a debreceni Mihály-napi nagyvásáron próbáltam kordában tartani az érdeklődésem, mely egyik izgalmas cégértől a másikig csábított, s minduntalan a tárcám felé nyúlásra indította kezem. Nyugtatott a tény, hogy nem voltam ezzel egyedül, a szombati nyitás után egy órával már jelentős tömeg nézelődött, kóstolgatott, kérdezősködött az árusoknál, mit sem törődve a szemerkélő esővel. A vaslapon sercegő kolbász illata, a frissen sült lángosba harapás élménye, a kürtőskalácsról pergő fahéjas cukor és a különleges kézműves vagy a jól megszokott, hétköznapi szükségleteket kielégítő termékek közötti válogatás öröme feledtette a május makacsságát, amely nem engedte napfényben vásározni szombaton reggel a debrecenieket.

A nap folyamán további, részletes beszámolóval jelentkezünk!

HaBe

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában