Intézményfejlesztés

2023.05.30. 16:37

Kívül-belül megmutatták a felújított Károlyi Mihály utcai bölcsődét, ennyit változott az épület – fotókkal

A felújítás bő egy évig tartott és több mint 760 millió forintból valósulhatott meg.

Károlyi Mihály utcai bölcsőde

Forrás: Kiss Annamarie

– A Károlyi Mihály utcai bölcsődei tagintézmény külső és belső felújítása, nyílászárók cseréje, teljes gépészeti felújítása, a víz– és fűtési, valamint a szellőzőrendszere is megújult. A fenntarthatóság és energiahatékonyság jegyében napelemeket telepítettek az épület tetejére, valamint a teljes akadálymentesítés is megtörtént – tájékoztatott Papp László polgármester kedden a „Károlyi Mihály utcai bölcsődei tagintézmény infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projekt keretében tartott sajtónyilvános projektzáró rendezvényen. Elmondta, a 2021 májusától 2022. augusztusáig tartó beruházás 743 millió forint uniós támogatásból és 20,5 millió forint városi önerőből valósult meg.

– Maga az intézmény 1980-ban épült, s ilyen léptékű felújítása az átadást követően nem volt. 2013-ban, 2016-ban és 2017-ben is növekedett a bölcsőde létszáma, melynek köszönhetően jelenleg 6 gondozási egység 12 csoportjában 156 kisgyermek ellátásáról tudnak gondoskodni. A bölcsőde az egész városban népszerű, Józsától Debrecen déli részéig gyakorlatilag mindenhonnan érkeznek ide gyermekek – fogalmazott a polgármester.

Böszörményi Zoltánné, a tagintézmény vezetője hozzátette: nagyon sok új játszótéri eszközzel gyarapodott az udvar, illetve sokkal több közösségi teret kapott a bölcsőde. – Nagyobb lett a szülői váró, a kisgyermeknevelői szoba, valamint ahol a dolgozók továbbképzése megvalósulhat. Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ebben a programban – fűzte hozzá.

Eredményes forrásfelhasználás

Korbeák György önkormányzati képviselő hangsúlyozta, az elmúlt időszakban az Újkertben több intézmény; két óvoda, az Újkerti Közösségi Ház, valamint a szakképzési centrum intézménye is meg tudott újulni energetikailag.

Papp László, Böszörményi Zoltánné és Korbeák György a keddi átadón
Forrás: Kiss Annamarie

Papp László ennek kapcsán közölte, az elmúlt évek egyik legfontosabb programja a városi intézmények megújítására vonatkozott, mindez jelentős részben európai uniós forrásokból, ugyanakkor a város saját forrásait is mozgósította annak érdekében, hogy a debreceni intézményeket használó gyerekek, fiatalok és szülők megfelelő, 21. századi körülmények között élvezhessék egy-egy ilyen intézménynek a szolgáltatásait. 

Évek óta azon dolgozunk, hogy bölcsődéink, óvodáink, iskoláink és egyéb intézményi egységeink is megújuljanak. Ebben a tekintetben Debrecen az egyik legeredményesebb forrásfelhasználó volt, hiszen a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban a város intézményhálózatának túlnyomó többsége megújult

 – mondta.

PTZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában