Közlekedés

2023.05.25. 16:50

Hangos buli után halk buszon viszi haza a DKV a debreceni fiatalokat

Eredményes volt a DKV éjszakai járatainak próbaüzemmódja, továbbra is üzemelni fog a 92-es, a 93-as és a 94-es járat.

Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbuszok a DKV telephelyén

Forrás: Napló-archív

A DKV május első hétvégéjén indította el próbaüzemmódban azt a három éjszakai buszjáratot, mely Debrecen keleti és nyugati részét, valamint Józsát érintve péntek és szombat éjszaka közlekedik. Céljuk elsősorban a szórakozni induló vagy hazatérő fiatalok biztonsága. Az elmúlt három hét tapasztalatáról csütörtökön Tóth Szabolcs vezérigazgató számolt be a Haonnak.

– Több irányból érkezett igény és észrevétel a társaság felé, elsősorban a diákok részéről, valamint azokon az osztályfőnöki órákon, melyeken korábban Papp László polgármester is részt vett – emlékeztetett Tóth Szabolcs. Elmondta, néhány évvel ezelőtt volt már hasonló próbálkozásuk az üzemidőn kívüli járatokkal kapcsolatban, de végül május első hétvégéjén indították be az első járatokat, melyek eddig próbaüzemmódban péntek és szombat éjjel, körülbelül éjfél és hajnali fél 4 között.

Tóth Szabolcs, a DKV ügyvezetője
Tóth Szabolcs, a DKV ügyvezetője
Forrás: Kiss Annamarie

Követhető járat, tervezhető út

Hozzáfűzte, hogy az éjszakai járatok normál díjszabásúak, három vonalon és három irányban közlekednek, de mind érintik a belvárosi szórakozóhelyeket. – A valós idejű utastájékoztatás ettől az évtől két új platformon érhető el, így a járatok a menetrend.app-on és a Google Maps-en keresztül is nyomon követhetőek, ahol ezen felül az utazást is meg lehet tervezni – fejtette ki.

Annak érdekében, hogy az éjszakai autóbuszok egyáltalán ne zavarják a lakosságot, Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbuszok szállítják majd az utasokat.

Tóth Szabolcs vezérigazgató elmondta azt is, hogy az elmúlt három hétvégén folyamatosan növekvő utasszámot tapasztalt a közlekedési társaság, mellyel beigazolódni látszik a tanulók és a szülők által megfogalmazott igény. Azt tervezik, hogy a járműveken elhelyezett utasszámlálók alapján fogják figyelni azt is, hogy felmerül-e igény a járatok módosítására.

A 92-es a keleti városrészt látja el, a 93-as a nyugatit, míg a 94-es busszal Józsára is el lehet jutni, és a DKV honlapján megtalálható a részletes útvonal.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában