Valcer Táncstúdió

2023.05.31. 21:53

Családi nappal zárult a Valcer egészségmegőrző pályázati programja

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Megrendezték a Valcer Táncstúdió egészség megőrzését célzó, egy éven át tartó pályázati programjainak utolsó kiemelkedő eseményét, a Valcer családi napot a SZUSZ parkban május 20-án – tudatta közlésében a stúdió vezetője, Bíró Csaba.

Az „Egészségügyi kompetenciafejlesztés és szemléletformálás a Valcer Táncstúdióban” című Cívis Lokális Lehetőségek Debrecenben (CLLD) projekt keretében az egészség megőrzését célzó programok valósultak meg a Valcer Táncstúdióban. A 9.2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás a táncosokon kívül a családok bevonását is lehetővé tette a programokba.

Kiemelték, a versenytánc az egészségmegőrzés egyik legcélravezetőbb eszköze: a testmozgás fejlesztése során egyetlen testrész sincs kitéve túlzott megterhelésnek; lényege éppen az, hogy a táncos és párja a legharmonikusabb módon vigye véghez a mozdulatokat. Örömforrás a táncos és a néző számára egyaránt.

A tökéletesen kivitelezett és előadásra érett mozdulatsorok elsajátítása motivációt, erős jellemet, jól működő párkapcsolatot kíván és támogató közösségben a legeredményesebb. Mindezek fejlesztéséhez nyújtott lehetőséget a pályázat trénerek, elméleti és gyakorlati szakemberek bevonásával. Táncoktató mellett masszőr, pszichológus, egészségtanár segítette a táncosok munkáját.

Nyári táborozás alkalmával az élversenyzők, családi napokon a Valcer családok számára nyílt lehetőség az egészség megőrzésével kapcsolatos információk és gyakorlati tapasztalatok szerzésére. Az érdeklődő szülők 60 órás Egészségügyi-életvezetési kompetenciafejlesztés IKT eszközökkel témájú képzésen vettek részt.

Növelte a megvalósult programok, előadások hatását és hitelességét, hogy az előadások, interaktív bemutatók és a képzés kivitelezői zömében a nagy Valcer-családhoz tartozó elismert szakemberek: volt táncosok, szülők vagy hozzátartozók.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában