Könyvbemutató

2023.05.01. 13:35

Bepillantás a jövőbe Debrecenben

Könyvbemutatót tartottak Csia Lajos A jelenések a mai kor tükrében könyvéről a napokban a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.

Balról: Dr. Kecskés D. Gusztáv történész, Tok Bence igehirdető, Földesi Barnabás festőművész

Forrás: Dandé Melinda

Csia Lajos életéről és jelentőségéről Dr. Kecskés D. Gusztáv történész beszélt a megjelenteknek, a könyvet bemutatta Földesi Barnabás festőművész, a bevezetőt és zárógondolatokat Tok Bence igehirdető tartotta meg a debreceni Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban.

Csia Lajos magyar református lelkész, egyházi író és bibliafordító volt, aki 1887-ben született, 74 évet élt. — Legjelentősebb munkája az Újszövetség fordítása, valamint a Jelenések könyvének magyarázata volt. Élete során felekezetmentesen tanította imaóráit, az embert nézte, aki keresi Istent, az arany középúton haladt. Első könyvét, a Mária, lánya emlékére írta, hatalmas életművet hagyott hátra az utókornak. A hitoktatói munka mellett vállalt kórházlelkészi, javítóintézeti és börtöni szolgálatot, utcagyermek missziót és sétáló bibliaórákat szervezett, segítette a zsidókat. Egy ideig lakásán gyűjtötte össze tanítványait, mely mindenki számára nyitva volt, olyan volt, mint „Noé bárkája” — tudta meg a Napló a bemutató során az előadóktól.

Forrás: Dandé Melinda

A bemutató során hosszas betekintést lehetett nyerni a lelkész nem mindennapi életébe, a találkozó végén pedig kötetlen beszélgetésre került sor a hallgatóság körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában