Segítséget kér a család

2023.05.18. 12:53

Először nyilatkozott a csontrákkal küzdő öccséről a balmazújvárosi Bánhegyi Zoltán

Segítségért kiált a balmazújvárosi Bánhegyi Zsolt családja; a fiatal egy éve harcol a gyilkos kórral.

Pontosan 52 hete kezdődött minden. A most 19 éves öcsém egy éve ilyenkor már írásban leérettségizett, hétvégén még bevetésre készen állt az NB II-es Szolnok cserekapusaként. Mindent megtett azért, hogy profi labdarúgó legyen. Balmazújvároson, Mezőkövesden és Szolnokon is alázatosan, elhivatottan és mindent a focinak alárendelve készült a hétvégi mérkőzésekre. 52 hete azonban minden megváltozott! Egy izomsérülésnek gondolt sportsérülés Bánhegyi Zsolt életét megváltoztatta: Ewing-szarkómát diagnosztizáltak nála. Az, hogy az érettségi befejezése elmaradt 2022-ben, és az, hogy abbahagyta a focit, eltörpül a mindennapos küzdelem mellett – osztotta meg közösségi oldalán az újvárosi Bánhegyi Zoltán, aki a küzdelmes időszakról először nyilatkozott a Haonnak.

Csontrákkal küzd

Mint elmondta, óriási megpróbáltatásokon megy át az egész családja, amióta kiderült az öccse betegsége. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy Zsolt jobban legyen, meggyógyuljon, de úgy döntöttek, egyedül kevesek ehhez: segítséget kérnek.

„Miután kiderült a betegsége, jó kezekbe került Budapesten, azonnal elkezdték a kezelését: kemoterápiát kapott. Fél éven keresztül kezelték. Az első három hónap végén pozitív változások történtek. A daganat összébb húzódott, az áttét csökkent. A következő kezelések végére vártuk a további javulást, de karácsony előtt jött a második sokk. Nőtt a daganat, nőtt az áttét. Jött a folyamatos láz és egy még nehezebb időszak. Következett a gyógyszeres kezelés. Szemmel láthatóan javult a közérzete. Bíztunk benne, hogy ezzel párhuzamosan javulnak az eredmények: húsvét előtt jött az újabb sokk! Tovább nőtt a daganat és az áttét. A protokoll szerint a kombinált kezelés következne, ha öcsém elfogadná. Nem tette, nem bízik a kemoterápiában. Nagyon megszenvedte a 10 kezelést. Eredmény nélkül. Saját felelősségére nem vállalta.” – részletezte Facebook-posztjában. Kiemelte, a család elkezdett más gyógymódok után kutatni, és rábukkantak egy kísérleti fázisban levő készítményre, amit a csontrákkal küzdő Zsolt szeretne megkapni. Értesüléseik szerint rengeteg beteget meggyógyított a szer. Ennek a költsége több millió forint, ebben kér a család segítséget, hogy összegyűljön az összeg a gyógyszerre.

Bánhegyi Zsolt
Bánhegyi Zsolt
Forrás: Szolnoki MÁV FC-archív

Felvette a harcot a gyilkos kórral

Zsolt a szüleivel él, ám most sajnos nincs otthon, hétfőn kórházba került, mert nehezen kapott levegőt – tudtuk meg Zoltántól, aki éppen úton volt öccséhez a debreceni klinikára, amikor utolértük telefonon.

– Minden tőlünk telhetőt megteszünk az öcsémért, de úgy látszik, ez sem elég. Jól tudom, hogy sok család átéli azt a szörnyűséget, amit mi is, és sok mindenkinek segítségre volna szüksége, de muszáj voltunk lépni. Csak az tudja, milyen érzés látni egy szerettünket szenvedni, aki átéli: mi sajnos megismerkedtünk ezzel a szívfacsaró érzéssel, és azt érezzük, egyedül tehetetlenek vagyunk – fogalmazott. Kihangsúlyozta, nagyon sokáig vágyott egy testvérre, és amikor megszületett Zsolt, akkor ő 11 éves volt, és óriási örömet érzett. A világ legboldogabb kisfiúja volt, hogy lett egy kistestvére. Aki most az életéért küzd.

Kötelességének érzi a család, hogy minden követ megmozgassanak annak érdekében, hogy Zsolt meggyógyuljon.

Az elmúlt egy évben nagyon sokszor volt lelkileg padlón az öcsém, de most érzem rajta, hogy küzd, és látja a fényt az alagút végén

– tette hozzá. Megjegyezve, Zsolt titokban beadta a jelentkezését az egyetemre, ami azt jelzi: élni akar, tanulni és maga mögött hagyni a gyilkos kórt.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában